Fudbaler (18) zbog koga se Srbija presekla ispričao sve dan posle: Sećam se svega do milisekund pre sudara!

30.10.2023

16:00

0

Autor: P.K.

"Žao mi je zbog svih koji su se uplašili i zabrinuli, a pogotovo zbog majke"

Fudbaler (18) zbog koga se Srbija presekla ispričao sve dan posle: Sećam se svega do milisekund pre sudara!
Trenutak posle sudara - Copyright MN Press

Sledila se fudbalska Srbija kada se 18-godišnji fudbaler Čukaričkog Vojin Serafimović srušio na utakmici posle sudara glavama.

Igrao se 40. minut meča protiv Vojvodine (2:2), kada Serafimović skočio da udari loptu, ali se sudario sa Normanom Kembelom. Odmah je počela drama. Prvi mu je pritrčao saigrač i kapiten Marko Docić, koji mu je izvadio jezik iz usta.

Na teren je utrčala i njegova majka, da vidi kako joj je dete, a hitna pomoć je ušla na teren i odvezla ga u urgentni centar. Tu mu je dijagnostikovan potres mozga, dobio je pet kopči, a dan kasnije je za Informer ispričao šta se sve desilo.

- Uh, kakvo veče. Sećam se utakmice do recimo milisekundu pre nego što sam se sudario sa protivničkim igračem. Naredno sećanje mi je - budim se u ambulantnim kolima, gledam oko sebe, pokušavam da shvatim gde sam, šta se desilo. Vidim doktore i moju mamu. Onda pogledam, vidim da sam u dresu i skontam da se nešto desilo na utakmici. Video sam posle na snimku da sam ja nešto pokušao da ustanem, ali to mi je sve jedna velika rupa.

On je opisao kako je uopšte došlo do sudara…

- Nisam uopšte video da mi je Kembel tako blizu. Ja sam video loptu i išao sam na nju. Mislio sam da ću je udariti i idemo dalje. Nijednog trenutka nisam pomislio da ću se sa nekim sudariti. Kasnije sam gledao snimak šta se desilo. Vremenom mi se vratilo i sećanje, sad mogu da sklopim celu sliku.

U Urgentnom centru su mu uradili kompletan pregled glave, skener i ultrazvuk, sve je pregledano i utvrđeno je da nema unutrašnjeg krvarenja, niti bilo čega sličnog.

- Usput su mi snimili i nogu, jer me je nešto bolela poslednjih dana, ali i to je u redu. Sad treba da pođem do Doma zdravlja, da me pregledaju i valjda će da mi skinu ovaj zavoj, a stave neku gazu.

Situacija u kojoj se našao više je zabrinula ljude oko njega nego njega samog,

- Trebalo bi da odmorim nekoliko dana, a onda kad budem skroz dobro počeću da treniram. Žao mi je što sam uplašio ljude oko sebe, najviše svoju majku. Mogu da zamislim kako je to njoj delovalo. I ja bih se uplašio da se nekom od mojih saigrača desilo. Ovako, miran sam, oporaviću se i to je to. Dobio sam ni sam ne znam koliko poruka. Hvala svima koji su brinuli za mene.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike