Bez straha na Rumune: Stanković najavio duel sa Klužom, ali će morati bez veoma važnog igrača

16.08.2021

10:09 >> 10:51

0

Utakmica je sutra, a sudiće Bugarin Georgi Kabakov

Bez straha na Rumune: Stanković najavio duel sa Klužom, ali će morati bez veoma važnog igrača
Copyright Dejan Stanković, 24sedam

Posle neuspeha u kvalfikacijama za Ligu šampiona, Crvena zvezda i Kluž traže šansu za plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Prva od dve utakmice plej-ofa biće odigrana sutra (21:00, TV Arena sport) na stadionu “Rajko Mitić”, a duel sa rumunskim timom najavio je šef struke prvaka Srbije, Dejan Stanković.

– Odmah da počnem o zdravstvenom biltenu. Filipo Falko ima istegnuće mišića i biće van protokola. Ostali će biti spremni, postoje manji problemi, ali će biti spremni – za početak je rekao Stanković uz osvrt na protivnika koji je za vikend pobedio Farul.

I oni su igrali u promenjenom sastavu.

– I oni imaju i crveni karton i dve povrede. I njima i nama je ovo važna, bitna i teška utakmica. I kad “boli”, ne sme da “boli”, moramo da stegnemo zube. Kada prođu ove bitne utakmice, moraćemo da se lečimo i saniramo te sitnice koje vučemo od početka. Oni dosta menjaju formaciju, u prvenstvu su igrali u jednom sistemu, a protiv Jang Bojsa u drugom. Spremićemo se i za jednu i za drugu varijantu.

Aleksandar Dragović će odigrati 100. meč u UEFA takmičenjima?

– Dragović je najiskusniji. Ima i preko 100 mečeva u reprezentaciji, evo sad i u Evropi. Neko ko je doneo iskustvo, njegova želja volja da “pokida” je neverovatna. Sigurno mu je teško palo sve ovo što se desilo protiv Šerifa, ali smo radili na tome da se podignemo. Ne možemo da se okrećemo za onim što je prošlo. Sad će se videti jačina grupe, volje i želje. Igrati grupnu fazu Lige Evrope je značajan uspeh za klub.

Uporedio je i Zvezdu, ovu i onu iz prošle sezone. Podsetimo, prošle sezone se stiglo do 1/16 finala Lige Evrope…

– Fali nam koji gol više, sigurno. Mnogo puta sam rekao – jedan gol u ranoj fazi menja utakmicu. Dosta ekipa protiv nas se branilo maksimalno. Ove godine nemamo taj prekid, ide nam i na kontru, a prošle sezone smo mnogo golova postigli tako. Radimo, radimo i radimo na tome. Verovatno će se otvoriti i to.

pročitajte još:

Pred meč sa Kairatom i Šerifom, Stanković je najavio da će igra protivnika zavisiti od partije crveno-belih.

– Opet kažem, ono što sam rekao ranije. Ako dopustiš jednoj talentovanoj ekipi da spusti loptu “dole”, a oni jesu brza i talentovana ekipa, onda se pola sata na “Marakani” nisi pitao ništa. To su bile neiznuđene greške, nismo osvajali druge lopte u sredini i stalno su se spuštali “dole”.

Dosta od nas će zavisiti na našem stadionu i sigurno je da ćemo izaći jako. Nećemo da kalkulišemo, jer su ove dve utakmice za proći. Sada kako i na koji način, lepo ili ružno, ne zanima me… Ovo nam mnogo znači, kako igračima, tako i klubu i navijačima. Čuli smo navijače, oni su iza nas, dali su nam podršku, imamo odgovornost prema dresu, ali ne i strah – zaključio je šef struke prvaka Srbije.

Sudija će biti Georgi Kabakov iz Bugarske.

pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike