Defanzivac Kluža spomenuo i Liverpul: Objasnio zašto je Zvezda pod većim pritiskom, a onda "udario" na rumunske glavešine

17.08.2021

05:18 >> 09:02

0

U petak su pobedili Farul u šampionatu

Defanzivac Kluža spomenuo i Liverpul: Objasnio zašto je Zvezda pod većim pritiskom, a onda "udario" na rumunske glavešine
Copyright Mario Kamora, Printscreen/Youtube/ CFR 1907 Official

Kluž i Crvena zvezda žele isto, a to je plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Prva od dve utakmice biće odigrana večeras na stadionu “Rajko Mitić”.

Rumunski tim je u Beograd doputovao sa mnogo poštovanja prema protivniku, o čemu svedoče i reči trenera Marijusa Šumudike. Na konferenciji je uz šefa bio kapiten i defanzivac, Mario Kamora, koji je “teret” prebacio na domaćina.

– Čeka nas težak meč, ali znamo da je Zvezda pod velikim pritiskom. Spremni smo, pošto nam je ovo poslednja šansa da se plasiramo u grupu Lige Evrope. Ali kao što sam rekao, sav pritisak je na njima. Zašto?

Jer su oni navikli da igraju u Ligi šampiona, čak su igrali nerešeno sa Liverpulom. U našoj zemlji, samo nekoliko klubova je igralo u evropskim kupovima – kazao je Kamora, koji je iz porugalskog Navala stigao pre deset godina.

pročitajte još:

Podsetimo, ko bude neuspešniji seli se u grupnu fazu Lige konferencija.

– Razmišljamo pozitivno i želimo u Ligu Evrope. Ne razmišljamo o Ligi konferencija. Ali moramo da budemo i realni jer nas očekuje utakmica protiv dobrog tima. Videli smo i šta su drugi rumunski timovi uradili. Pre je važilo pravilo gola u gostima, ali više ne, tako da nije važno što ćemo odlučujući meč igrati kod kuće.

U prethodnom dvomeču, za plasman u Ligu šampiona, Kluž je ispao od Jang Bojsa.

– Očekujem dobru atmosferu, takva je tradicija u Beogradu. Ipak se nadam da će oni biti pod pritiskom kada se utakmica završi, a navijači budu aplaudirali nama. Crvena zvezda se ne razlikuje mnogo od Jang Bojsa. Možda samo u pogledu brzine. Ali u pogledu kvaliteta igrača nema nikakve razlike. Imaju dobru tehniku.

Za kraj, Kamora je “pecnuo” i ljude koji odlučuju u rumunskom fudbalu. Oni su u petak igrali protiv Farula i pobedili, dok je Zvezda svoj duel sa Radnikom odložila.

– Pošto naš meč nije odložen, očigledno je da se ne želi da rumunski timovi prolaze dalje u Evropi – zaključio je Kamora, rođeni Portugalac, sa državljanstvom Rumunije.

Podsetimo, meč će početi u 21 čas, uz prenos na TV Arena sport.

pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike