Zvezda ima šansu za popravni: Stiže Kluž, ovo je sve što treba da znate o duelu prvaka Srbije i Rumunije

17.08.2021

06:15 >> 14:49

0

Odigrali samo jedan međusobni meč, završen je remijem

Zvezda ima šansu za popravni: Stiže Kluž, ovo je sve što treba da znate o duelu prvaka Srbije i Rumunije
Copyright MN Press

Crvena zvezda i Kluž su ovosezonsko evropsko takmičenje počeli u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali su posle duela sa Šerifom i ekipom Jang Bojsa ispali u Ligu Evrope, odnosno nove kvalifikacije.

Pred srpskim i rumunskim timom sada su dve utakmice. Ko bude uspešniji ide u grupu Lige Evrope, što će biti donekle i uteha, a drugi u grupnu fazu Lige konferencija.

Večeras (21:00, TV Arena sport) je na programu prvi meč, koji će sigurno, u velikoj meri odrediti dalji tok.

Oba trenera, Dejan Stanković i Marijus Šumudika žele povoljan rezultat, uz veliko uvažavanje protivnika.

– Dosta od nas će zavisiti na našem stadionu, sigurno je da ćemo izaći jako, nemamo šta da kalkulišemo, ove dve utakmice su za proći. Sada kako i na koji način, lepo ili ružno, ne zanima me, ovo nam mnogo znači, kako igračima, tako i klubu i navijačima – kazao je Stanković, dok je njegov kolega najavio “rat”.

pročitajte još:

– Ovo će biti rat u dve bitke. Ovo je prva. Želim rezultat koji nam daje nadu u revanšu. Nikada ne pripremam ekipu samo defanzivno ili samo ofanzivno. Moramo da se borimo za povoljan rezultat pred revanš, a naravno da nam je cilj da se kvalifikujemo u Ligu Evrope – objasnio je Šumudika.

U ovaj duel, rumunski tim ulazi sa više utakmica. Što u nacionalnom šampionatu, što u UEFA kvalifikacijama su odigrali 12 mečeva, uz osam pobeda i tri poraza.

Kada je reč o Zvezdi, ona je krenula od drugog kola kvalifikacija i iza sebe u ovoj sezoni ima osam mečeva. Stankovićeva ekipa ima četiri pobede i po dva remija i poraza. Rumuni dolaze posle pobede nad Farulom u šampionatu, dok je Zvezda svoj duel sa Radničkim odložila. U poslednjem odigranom meču izgubila je od Šerifa i tako ispala iz borbe za Ligu šampiona.

Ova dva tima se još nisu sastajala u zvaničnim utakmicama, mada su pre dve godine igrali na pripremama u Austriji. Tada je bilo 1:1.

Kada je reč o izostancima, Stanković ne može da računa na povređenog Filipa Falka, a Šumudika na suspendovanog Aleksandra Pauna.

Sudija će biti Bugarin Georgi Kabakov, kome će pomagati Martin Margaritov i Dijan Valkov.

pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike