Zvezda ima zbog čega da brine pred Lajpcig! Javor je pobeđen, ali problemi ostaju! (VIDEO)

21.10.2023

20:25

0

Autor: A. Š.

Crveno-beli su imali imperativ pobede, a u isto vreme i uvertiru za meč 3. kola Lige šampiona

Zvezda ima zbog čega da brine pred Lajpcig! Javor je pobeđen, ali problemi ostaju! (VIDEO)
Jovan Mijatović slavi gol odluke protiv Javora - Copyright MN Press

Dva poraza u prvih devet mečeva Superlige upalili su sve alarme na stadionu „Rajko Mitić“ i izabranike Baraka Bahara doveli u situaciju da više nemaju pravo na kiks. Partizan je već napravio bodovnu prednost, a ona je večeras umalo povećana za još dva boda, pošto nije puno nedostajalo da šampiona, i to u njegovoj kući, saplete Javor - 3:2.

Tri boda su osvojena i to je jedino čime izraelski strateg, ali i odgovorni na najvećem srpskom stadionu, mogu da budu zadovoljni. Igra, pogotovo u drugom poluvremenu, pokazala je da boljke iz perioda između dve reprezentativne pauze još nisu prebrođene, pogotovo u poslednjoj liniji tima.

Mada, istini za volju, prvo poluvreme nije nagoveštavalo ni najmanju neizvesnost. Povela je Zvezda na vreme, u 15. minutu Kopitović je zatresao sopstvenu mrežu, a malo pre i malo posle toga crveno-beli su u dva navrata pogodili prečku i jednom stativu.

Mogli su gosti da budu presrećni što su na pauzu otišli sa minimalnim zaostatkom, a kada su se vratili na teren posle velikog odmora umalo su favorizovanom rivalu debelo naplatili sve promašaje. Gotovo ni iz čega, u jeku Zvezdinih pokušaja da duplira prednost, pukla je crveno-bela defanziva po desnoj strani, a posle ubačaja lopte po zemlji u kazneni prostor, Điga je nespretno reagovao i u 53. minutu poravnao rezultat.

Ipak, vremena je u tom trenutku bilo sasvim dovoljno da na najvećem srpskom stadionu ne zavlada panika, posebno zbog toga što je samo tri minuta kasnije Olajinka, posle kornera i gužve u kaznenom prostoru Javora, ekspresno vratio Zvezdu u vođstvo.

Ali, ubrzo je usledio novi šok na "Marakani". Igrao se 65. minut kada je Zvezdina poslednja linija probijena po levoj strani. Izdanak omladinske škole crveno-belih Radivoj Bosić je dobio sjajnu loptu u prazan prostor i to iskoristio da matira Glazera i unese veliku nervozu, kako među igrače, tako i navijače srpskog prvaka.

Ekspresno je Bahar reagovao. Na teren odmah poslao Kataija, a nešto kasnije Krasoa i Mijatovića, a upravo je mladi napadač na kraju postao meč viner i Zvezdin heroj. Samo pet minuta pošto je kročio na teren, Mijatović je sjajno reagovao glavom na idealan centaršut Ivanića i u 79. minutu doneo veliko olakšanje domaćinu u Ljutice Bogdana, s obzirom da su crveno-beli posle 12. kola Superlige ostali na minus četiri u odnosu na večitog rivala. 

Ali, brige pred gostovanje u Lajpcigu naredne srede, u 3. kolu Lige šampiona ostaju da lebde iznad Bahara i njegovih saradnika...

Superliga, 12. kolo

Petak
Novi Pazar – Čukarički 1:0 (0:0)
/Obradović 81/
Napredak – Radnički 1923 1:3 (0:0)
/Bastajić 74 - Čolović 54, 90+7, Činedu 67,/
Spartak – Partizan 0:3 (0:0)
/Marković 70, Zahid 77, Saldanja 81/

Subota

Crvena zvezda – Javor 3:2 (1:0) u toku
/Skoko 15 a.g, Olajinka 55, Mijatović 78 - Đika 52 a.g, Bosić 65/
Voždovac – TSC u toku

Nedelja
Mladost – Radnički Niš 18.00 (TV Arena sport 10)
Vojvodina – Radnik 18.00 (TV Arena sport 1)

Ponedeljak
Železničar – IMT 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO

KRAJ! Zvezda je pobedila Javor 3:2.

90. MINUT - Igraće se četiri minuta nadoknade vremena.

89. MINUT - Ogromnu priliku je Katai imao da stavi tačku na meč. Izašao je sam pred Manojlovića, ali je loše šutirao, pa je golman gostiju uspeo da mu skine zicer.

79. MINUT - GOOOL! Mijatović postiže zlata vredan gol za Zvezdu! Centrirao je Ivanić sa ivice kaznenog prostora s leve strane, mladi napadač se sjajno kretao, skočio i postigao gol glavom.

77. MINUT - Trostruka promena i u Javoru. Dukure, Bajere i Dolmagić su napustili teren, a njihovo mesto su zauzeli Ilić, Obradović, Džonson Kofi. Bahar je na teren poslao Hvanga umesto Kange.

74. MINUT - Dvostruka promena u Zvezdi. Lučića je zamenio Kraso, dok je Mijatović ušao umesto Endijaja.

67. MINUT - Odmah reaguje Bahar. Na terenu je Katai umesto Stamenića.

65. MINUT - GOOOL! Izjednačenje, Bosić je matirao Glazera. Ovoga puta je Zvezdina defanzivna linija pukla po levoj strani, Bosić je dobio sjajnu loptu u prazan prostor, pretrčao Đigu i potom preciznim udarcem matirao Glazera.

56. MINUT - GOOOL! Olajinka ekspresno vraća Zvezdu u vođstvo! Posle kornera sa desne strane, lopta je pala u gužvu, gde se najbolje snašao napadač crveno-belih i poslao je u nebranjeni deo mreže.

53. MINUT - GOOOL! Javor je izjednačio, autogol je dao Điga! Pukla je odbrana Zvezde po desnoj strani, posle centaršuta po zemlji štoper crveno-belih je nespretno reagovao i poslao loptu u svoju mrežu.

50. MINUT - U sličnom stilu kao i na otvaranju meča, Zvezda je ušla u drugo poluvreme. Šuteve su u razmaku od nekoliko minuta oprobali Lučić i Kanga, ali je Manojlović u oba navrata bio uspešniji i sačuvao je mrežu.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme, treneri nisu menjali ništa u sastavima u odnosu na početak meča.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Čim je istekao 45. minut sudija Minaković je poslao igrače na veliki odmor. Zvezda vodi protiv Javora 1:0.

MN Press
 

40. MINUT - Prvi žuti karton na meču dobio je fudbaler Javora Petrović.

 36. MINUT - Posle 20-ak minuta potpune opsade gola, poslednja linija Javora konačno je dobila malo vremena za predah. 

28. MINUT - PREČKA! Nemaju ni sreće crveno-beli, za manje od pola sata igre tri puta pogađaju okvir gola. Ovoga puta je Ivanić sjajno šutirao sa 15 metara, ali je pogodio prečku.

24. MINUT - STATIVA! Ponovo crveno-beli pogađaju okvir gola. Ovoga puta je Endijaj je šutirao glavom, ali nije imao sreće da zatrese mrežu rivala.

15. MINUT - GOOOL! Vodi Zvezda, autogol je postigao Kopitović! Ivanić je ušao po levoj strani u kazneni prostor gostiju, uputio je loptu na peterac, a tamo je dafanzivac Javora loše reagovao i prosledio je u sopstvenu mrežu.

11. MINUT - PREČKA! Centrirao je Kanga sa desne strane, Olajinka je sjajno skočio na drugoj stativi i šutirao glavom, ali je pogodio okvir gola.

8. MINUT - Krenula je Zvezda ofanzivno od prvog minuta. Već je izvela dva kornera, ali veće opasnosti po gol gostiju nije bilo.

1. MINUT - Počeo je meč na Marakani.

SASTAVI

CRVENA ZVEZDA: Glazer – Điga, Mijailović, Dragović – Nedeljković, Stamenić, Kanga, Lučić – Ivanić – Olajinka, Endijaj.

JAVOR: Manojlović – Kopitović, Tojčić, Skoko, Miletić – Dukure, T. Petrović, Eliomar – Gojković, Dolmagić – Bajere.

- Da je ovo važan momenat za Dragovića i drugove osetili su i navijači Crvene zvezde, koji su se dan uoči meča oglasili proglasom.

- Marketing tim crveno-belih potrudio se da na zanimljiv način najavi meč sa Javorom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike