Upozorenje Rikarda za saigrače: Znam ih još iz drugoligaških dana, biće nam teško ko sa Sočijem

17.08.2021

08:43 >> 08:48

0

Centarfor Partizana igrajući za portugalski Nacional dobro upoznao rivala u plej-ofu Lige konferencije

Upozorenje Rikarda za saigrače: Znam ih još iz drugoligaških dana, biće nam teško ko sa Sočijem
Copyright Rikardo/FK Partizan

Najbolji strelac Partizana Rikardo Gomeš jedan je od trojice fudbalera u timu Aleksandra Stanojevića koji je osetio atmosferu na Azorima igrajući mečeve protiv Santa Klare kao član portugalskog Nasionala. Zato reprezentativac Zelenortskih ostrva ističe da neće biti lako u četvrtak uveče:

-Neće biti laka utakmica. Imaju dobar tim, dobru organizaciju, imali su odličnu prethodnu sezonu. Moramo biti pripremljeni za sve, kao što smo bili i u prethodnim utakmicama. Ne smemo dozvoliti da nas nešto iznenadi!

Tim je, prethodnih dana, zajedno sa stručnim štabom analizirao njihov način igre, tako da potpuno spremni polaze put Azorskih ostrva.

MN Press

Imaju dobre odbrambene igrače, snažne, a imaju i dobra rešenja u napadu. Mislim da su u dobroj formi, motivisani su jer su i oni stigli do plej-of faze Lige konferencije. Smatram da će ova utakmica biti jednako teška kao i prethodna – tvrdi Rikardo i dodaje:

Pročitajte još

– Santa Klara je tim koji je dugo igrao u drugoj portugalskoj ligi, ali čim su ušli u prvu ligu pokušavali su da se izbore za pozicije koje vode u evropska takmičenja. Prve godine nisu uspeli, ali prošle godine su uspeli i plasirali su se iznad timova kao što je Vitorija Gimaraeš, koji je dobar tim.

Pored petočasnovnog leta do ostrva u Atlantskom okeanu, 1.500 kilometara udaljenom od portugalskog kopna, crno-belima bi mogla da bude otežavajuća okolnost i klima.

– Tamo ne možete očekivati sunce ili kišu. Možete imati sve vremenske prilike u jednom danu ili u nekoliko sati. Ipak, mislim da ne moramo previše da brinemo o vremenu – zaključio je Rikardo.

Pored Rikarda sa Santa Klarom su igrali tokom svojih “porugalskih dana” u karijeri i Lazar Marković (Benfika) i Aleksandar Miljković (Braga).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike