Partizanova trojka u Subotici! Valjak nastavio da melje Superligom! (VIDEO)

20.10.2023

21:54

0

Autor: A. Š.

Derbi 12. kola Superlige Srbije igrao se na Gradskom stadionu

Partizanova trojka u Subotici! Valjak nastavio da melje Superligom! (VIDEO)
Detalj sa meča Spartaka i Partizana - Copyright Promo/FK Partizan

Odigrao je Partizan 10. utakmicu u Superligi Srbije i nastavio je niz nepobedivosti. Na jednom od, za njih tradicionalno, neugodnijih gostovanja crno-beli su pobedili Spartak u Subotici 3:0, prebavicvši dodatno pritisak na najvećeg rivala Crvenu zvezdu, koja posle večerašnjeg meča, uz meč manje, ima sedam bodova zaostatka. 

Pričati o utakmici, posle onoga što je odmah po njenom završetku izjavio Igor Duljaj o trenutnom stanju u Humskoj prilično je iluzorno. Jer, odlazeći predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura u potpunosti su ispraznili Partizanovu kasu, toliko da su fudbaleri Partizana dovedeni u situaciju da ih stanodavci izbacuju na ulicu.

Ipak, to se na terenu ne vidi i zbog toga je mladi strateg crno-belih potpuno u pravu kada kaže da su njegovi izabranici veliki heroji. Nemaju Marković i drugovi podršku u svojoj kući zbog toga što se glavnokomandujući u jednoj od najgorih Uprava u istoriji Partizana grčevito drže udobnih fotelja. Sada je poznato, nemaju ni elementarne uslove da se u potpunosti fokusiraju na svoje profesionalne obaveze... Uz svu muku, dodatnu težinu na leđa ima stavlja i sama činjenica da na grudima nose Partizanov grb...

I pored svega toga, oni Valjak guraju onako kako nisu neki njihovi prethodnici koji su, u odnosu na trenutnu situaciju, radili u potpunom blagostanju. Da imaju ogromne privatne probleme, momci u, večeras, bordo-plavim dresovima nisu pokazali ni ovoga puta. Imali su svoj cilj i išli ka njemu mirno i strpljivo, pa čak i kada im je, posle asitencije iz VAR sobe, poništen gol koji su želeli više od sat vremena. 

A onda je bravu subotičkog bunkera pravom bombom razneo kapiten Partizana Svetozar Marković. Posle kornera sa desne strane i centaršuta Natha, lopta je došla na drugu stativu gde je mladi štoper uhvatio volej i sa sedam metara je zakucao pod prečku nemoćnog i, dotad odličnog, Vulića.

Igrao se 69. minut, a u narednih 10-ak Valjak je dodao gas i dotukao grogiranog rivala. Najpre je Zahid u 77. minutu, posle asitencije Nikolića, duplirao prednost i dodatno skinuo pritisak sa leđa saigrača, a krunu na ubedljivu pobedu stavio je u 81. minutu Saldanja, posle sambe i majstorije u kaznenom prostoru Spartaka.

Superliga, 12. kolo

Petak
Novi Pazar – Čukarički 1:0 (0:0)
/Obradović 81/
Napredak – Radnički 1923 1:3 (0:0)
/Bastajić 74 - Čolović 54, 90+7, Činedu 67,/
Spartak – Partizan 0:3 (0:0)
/Marković 70, Zahid 77, Saldanja 81/

Subota
Crvena zvezda – Javor 18.30 (TV Arena 1 Premium)
Voždovac – TSC 19.00 (TV Arena sport 2)

Nedelja
Mladost – Radnički Niš 18.00 (TV Arena sport 10)
Vojvodina – Radnik 18.00 (TV Arena sport 1)

Ponedeljak

Železničar – IMT 18.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore

 

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

KRAJ! Partizan je pobedio Spartak u Subotici 3:0!

81. MINUT - GOOOL! Sve je rešeno u Subotici, Saldanja stavlja tačku na pobedu Partizana! Izveo je Brazilac mini remek delo i tako samo ulepšao sjajan finiš meča crno-belih.

77. MINUT - GOOOL! Zahid duplira prednost Partizana! Sjajno je Nikolić proigrao ofanzivca crno-belih, koji se još bolje snašao u kaznenom prostoru i poslao loptu u nebranjeni deo mreže.

75. MINUT - Nova promena Duljaja. Natha je zamenio Šćekić.

69. MINUT - GOOOL! Vodi Partizan, strelac je Marković! Natho je izveo korner sa desne strane, lopta je došla na drugu stativu gde je sačkao mladi štoper i potom ispalio bombu pod prečku nemoćnog Vulića.

65. MINUT - Druga promena u Partizanu. Severina menja Kalulua.

61. MINUT - PONIŠTEN GOL PARTIZANA! Mladi Ilić je zatresao mrežu, ali su u VAR sobi videli igranje rukom zbog čega je pogodak poništen. Natho dobija žuti karton zbog protesta.

59. MINUT - Najbolja prilika za Spartak. Posle greške Belića Toševski je petom ostavio loptu za Todorovskog koji je šutirao iz prve sa desetak metara, ali pravo u Jovanovića.

57. MINUT - U jeku Partizanove ofanzive najbolja šansa za Spartak. Posle auta sa leve strane lopta je došla do Todorovskog. Fudbaler domaćeg tima je šutirao sa sedam metara iskosa sa leve strane, ali je pogodio spoljni deo mreže.

54. MINUT - Partizan pojačava pritisak, ali crno-beli još nisu došli do prave šanse u nastavku meča.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Igor Duljaj je na teren poslao Nikolića umesto Kanutea. Kod domaćih nije bilo promena u sastavu u odnosu na početak meča.

PRVO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Posle jednog minuta nadoknade, završno je prvo poluvreme u Subotici. Spartak - Partizan 0:0.

45. MINUT - Natho još jednom preti sa distance. Ovoga puta šutirao je mnogo opasnije sa 20-ak metara, lopta je išala pod prečku, ali je Vulić uspeo da interveniše i izbije loptu u korner, posle kojeg nije bilo opasnosti po domaćina.

35. MINUT - STATIVA! Najbolja šansa za Partizan. Zahid je odložio loptu za Kanutea koji je ispalio bombu sa 20-ak metara. Mrežu Subotičana sačuvao je okvir gola.

29. MINUT - Ima Partizan blagu terensku inicijativu, ali za prvih pola sata nije uspeo da napravi ništa konkretno pred golom Spartaka. Fudbaleri domaćeg tima šansu vrebaju iz kontri i polukontri, ali ni oni su bili konkretniji u poslednjoj trećini terena.

22. MINUT - Prvi žuti karton na meču dobija Frenk Kanute.

17. MINUT - Osim pokušaja Natha, ništa vredno pomena nije se dogodilo na travi Gradskog stadiona u Subotici.

9. MINUT - Prvi je na utakmici zapretio Natho. Šutirao je sa 17 metara, malo iskosa sa desne strane u bliži ugao Vulića, koji je bio oprezan i uspeo je da interveniše.

8. MINUT - Miran je početak meča u Subotici što se tiče opasnih napada, ali se od starta igra prilično žustro na obe strane terena.

1. MINUT - Meč je počeo, prvi su sa centra krenuli fudbaleri Spartaka.

SASTAVI

SPARTAK: Vulić, Bijelović, Ćalasan, Kerkez, Stanojev, Tanasijević, Todoroski, Tošeski, Ubiparip, Vidaković, Đurasović.

PARTIZAN: Jovanović - Stojković, Marković, Ilić, Antić - Kanute, Belić, Natho - Zahid, Kalulu, Saldanja.

- Igor Duljaj i njegovi izabranici na terenu rade ono što se očekuje od trenera i igrača Partizana, ali to ne prati angažovanost klupskih čelnika koji su nedavno dobili još jednu tužbu.

- Partizan u dosadašnjem toku šampionata ima dva zaostala meča, a poznato je i kada će oni biti odigrani.

- Crno-beli ove sezone ne igraju grupnu fazu UEFA takmičenja, pa će naredne morati da odrade kaznu koja im je stigla iz Niona.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike