Opet tužba protiv Partizana! Ima li nekog dogovora koji uprava nije prekršila?

19.10.2023

17:55

0

Autor: 24sedam

Tuži ih strana agencija za naizgled smešnu sumu. Tu je i moćni agent...

Opet tužba protiv Partizana! Ima li nekog dogovora koji uprava nije prekršila?
Stadion Partizana - Copyright 24sedam/D. P.

Igor Duljaj i igrači Partizana su trenutno prvi na tabeli Superlige, bore se koliko mogu, ali uprava konstantno "sapliće" i bruka crno-bele. Najnoviji problem sada stiže sa Malte.

Jedna fudbalska agencija tužila je Partizan i traži 150.000 evra kao naknadu za skauting i "druge fudbalske usluge" koje je pružala "parnom valjku".

To je javio "Times of Malta", najugledniji medij iz ove države.

List piše da je Partizan 2017. godine potpisao ugovor sa agencijom Dito Trading and Consulting Limited, u kome je predviđeno da agencija vrši različite aktivnosti za crno-bele. Među njima su pronalaženje potencijalnih transfer-meta, skauting mladih igrača, kao i uspostavljanje kontakata sa iskusnim fudbalerima i drugim evropskim klubovima.

Fiksna cena je postavljena na 150.000 evra, a u nju nisu uračunati troškovi putovanja i mobilne komunikacije, navodi "Tajms Malte".

Ta agencija se posle spojila sa agencijom "Lian Sports" Faljija Ramadanija (zvanično nije imao udela u poslovanju firme u vreme kada je dug nastao), a nakon toga je "Lian Sports" pokušao da dogovori vansudsko poravnanje sa Partizanom. List piše da je još 24. jula ove godine poslato u Humsku obaveštenje o namerama i zahtevu za hitno poravnanje duga.

Navodno, iz Beograda nije bilo odgovora, a advokat Karlos Bugeja, zastupnik "Lian Sportsa" počeo je da se bavi slučajem. Dogovoreno je da će za sve eventualne sporove biti nadležan sud na Malti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike