Trener Čuke hoće publiku protiv Pazara, tim je spreman za pakleni period i teška gostovanja

20.10.2023

00:44

0

Autor: P.K.

Počinje kraj Jošanice, ide preko Firence i Leskovca i završava se u Humskoj...

Trener Čuke hoće publiku protiv Pazara, tim je spreman za pakleni period i teška gostovanja
Igor Matić - Copyright MN Press

Gotova je reprezentativna pauza, vraća se Superliga, a prvi meč 12. kola je ujedno i derbi ove runde - Čukarički gostuje u Novom Pazaru u petak od 17 sati.

Čukarički igra Evropu, izuzetno ambiciozni Novi Pazar ove sezone takođe cilja međunarodna takmičenja.

Pauzu zbog obaveza reprezentacije Brđani su iskoristili za mini pripreme, koje su odradili u Vršcu, doduše bez nekolicine igrača iz prvog tima. Te mini-pripreme su bile neophodne jer sledi pakleni period.

Čukarički posle Novog Pazara u petak igra protiv Fiorentine 26. oktobra, pa dočekuje konkurenta za Evropu Vojvodinu 28. oktobra, a onda 1. novembra ide u goste novobeogradskom Radničkom u 1. kolu Kupa Srbije, a onda dočekuje TSC, pa Fiorentinu u Leskovcu, a mini ciklus zatvara gostovanjem Partizanu u Humskoj.

- U narednih 20 dana imamo sedam utakmica, zaista teških i zahtevnih. Svaki igrač će nam biti potreban u tom periodu. Sigurno je da će doći i do zamora materijala, pa će svako od prvotimaca dobiti šansu. A najbitnije je da Čukarički nastavi da postiže dobre rezultate i da ide ka cilju koji je zacrtan - rekao je trener Igor Matić.

Čini se da Novi Pazar odavno nije imao bolju ekipu, a poslednja tri pojačanja donela su dodatni kvalitet timu, suvišno je govoriti o karijerama Adema Ljajića, Sejdube Sume i Marka Šćepovića.

- Izuzetno dobra ekipa, sa dosta novih, vrlo kvalitetnih igrača. Ljajić, Suma i Šćepović su sjajni igrači, ali ne treba samo na njih obratiti pažnju. Tu su na primer i naš igrač na pozajmici Ergelaš, momak koji je bio u Čukaričkom Milojević, dosta stranaca, iskusnih domaćih prvotimaca. Uz sve to, imaju odličnog trenera, traži igru, unapredio je ekipu. Jednostavno, čeka nas vrlo zahtevna utakmica, ali imamo i mi svoje adute. Spremali smo se za ovaj susret, očekujem dobru, zanimljivu i intenzivnu utakmicu.

Postoji mogućnost da meč u Novom Pazaru bude igran bez prisustva publike, a šef struke Čukaričkog se ne raduje takvom ambijentu.

- Iskreno, voleo bih da ima publike. Biće ovo moj prvi meč u ulozi trenera tamo, ali sam često kao igrač bio u Novom Pazaru. I uvek sam se radovao tom ambijentu, imaju jednu od najboljih publika u Srbiji, guraju ih napred, a fudbal se definitivno igra zbog ljudi na tribinama.

Novi Pazar je svojim kvalitetom doprineo neizvesnosti u Superligi, ali Matić ističe da ima još ekipa koje bi mogle da se umešaju u borbu za evropske vize.

- Raduje me što je Super liga prilično neizvesna. U prethodnom periodu su se uglavnom izdvajali Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, TSC, Vojvodina... Sada su tu Novi Pazar, Voždovac, lučanska Mladost, ostali su se takođe dobro pojačali. Sada nigde ne možete da odete i da kažete da će vas sačekati lakša utakmica.

Da li bi meč u Subotici mogao da bude model po kojem bi Čukarički trebalo da igra?

- Bilo je još dobrih utakmica, na primer čitav meč protiv Crvene zvezde. Takođe, odigrali smo odlično drugo poluvreme protiv Genka, jedan deo duela sa Ferencvarošem, pa i poslednji sa Voždovcem. Nezadovoljan sam samo rezultatom, krivo mi je što nismo pobedili, imali smo sedam-osam dobrih situacija. Moramo da podignemo standard, da ne budemo dobri samo 45 ili 60 minuta. Eto, baš protiv Voždovca smo imali nekih 70 minuta dobrih, ali smo u ofanzivnoj organizaciji u finišu izgubili ritam. Siguran sam da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji.

Kako se koncentrisati na Pazar kad sledi gostovanje Fiorentini za nekoliko dana?

- Uopšte ne razmišljam o toj utakmici. Čeka nas vrlo težak i bitan meč u Novom Pazaru, a potom ćemo se okrenuti gostovanju Fiorentini – zaključio je Igor Matić, šef struke Čukaričkog.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike