Irci mogu na Evropsko prvenstvo samo ako izgube! Da, da, dobro ste pročitali!

17.10.2023

11:10

0

Autor: G. F.

Pravila UEFA su jasna, ali realno gledano ovo je teška besmislica

Irci mogu na Evropsko prvenstvo samo ako izgube! Da, da, dobro ste pročitali!
Fudbaleri Irske i Grčke u duelu - Copyright Profimedia

Samo neka je sve po pravilima, pa makar i ta pravila ne bila baš kako treba.

Fudbaleri Irske, ni krivi ni dužni, u prilici su da potvrde kako su pravila za kvalifikacije na Evropsko prvenstvo teška besmislica!

Oni su, naime, izgubili sve šanse da se kroz kvalifikacije domognu EP, ali i dalje imaju šanse da preko Lige nacija stignu do ovog takmičenja.

Ali samo ako izgube od Holandije u utakmici 9. kola Grupe B. Da, da, dobro ste pročitali! Ako izgube mogu da se nadaju plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Logično je pitanje - kako? Pa... Lako. U ovoj grupi se za drugo mesto bore Holandija i Grčka, a kako su "lale" iznad Irske na rang listi, a "heleni" nisu, onda Ircima odgovara da porazom pošalju ekipu Ronalda Kumana na EP!

 

 

Stvarno bizarna situacija. Da ne pričamo o tome da je Holandija apsolutni favorit u duelu sa Irskom i da je logično da osvoji tri boda. Ali iz ugla navijača, u ovom slučaju Grčke, stvari sigurno neće izgledati potpuno čisto.

Jasno je, pravilo nije funkcionalno i mora se pod hitno promeniti. Potpuna je besmislica da bilo koja ekipa na utakmicu ide da bi izgubila, a sa Ircima je upravo to slučaj i jedino logično rešenje sitaucije u kojoj su se našli.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike