Šok za Zvezdu! UEFA opet kaznila i novčano, ali i smanjivanjem kapaciteta Marakane

16.10.2023

19:13

0

Autor: D. N.

Kazna će biti odrađena u novembru, kada će gostovati Lajpcig, ali sankcionisan je i TSC

Šok za Zvezdu! UEFA opet kaznila i novčano, ali i smanjivanjem kapaciteta Marakane
Copyright MN Press

UEFA je kaznila Crvenu zvezdu. Ovog puta, Disciplinska komisija "evropske kuće fudbala" je odlučila je da kapacitet stadiona "Rajko Mitić" 7. novembra, kada u Beogradu u okviru 3. kola Lige šampiona gostuje RB Lajpcig, bude manji za 10.000 mesta. Takođe klub iz Ljutice Bogdana moraće da plati 62.000 evra.

Kako je objašnjeno, razlog za kaznu je "diskriminatorsko ponašanje navijača Crvene zvezde tokom utakmice sa Jang Bojsom", ali nije precizirano o čemu je konkretno reč. Iz istog razloga klub će morati da plati 40.000 evra, a zbog zakrčenih prolaza na tribinama još 22.000 "evropskih novčanica".

Ali nije jedina Zvezda koja je kažnjena. Sankcionisan je i predstavnik Srbije u Ligi Evrope, TSC. Klub iz Bačke Topole će morati da umanji kapacitet svog stadiona za 1.000 mesta kada u 3. kolu Lige Evrope, 26. oktobra.

Tada će u Bačkoj Topoli gostovati Frajburg, takođe zbog diskriminatorskog ponašanja navijača (ni u ovom slučaju nije navedeno šta je konkretno u pitanju) tokom utakmice protiv Olimpijakosa, a debitant u grupnoj fazi UEFA takmičenja platiće i kaznu od 10.000 evra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike