Da je Raša otišao sam, nastradao bi! Kapiten Legije otkrio šta je sa Pankovim doživeo u holandskom zatvoru!

12.10.2023

09:58

0

Autor: A. S.

Bila je to prava drama i teško stanje za sportiste

Da je Raša otišao sam, nastradao bi! Kapiten Legije otkrio šta je sa Pankovim doživeo u holandskom zatvoru!
Hapšenje fudbalera Legije u Holandiji - Copyright Profimedia

Varšavska Legija objavila je juče snimak šokantnog hapšenja Radovana Pankova i Žozue nakon gostovanju AZ Alkmaru u okviru grupne faze Lige konferencije.

Na tom snimku i fotografijama koje kruže društvenim mrežama, može se videti užasan tretman koji su fudbaleri doživeli, a kapiten ekipe, Žozua, je objasnio kako je sve to izgledalo u zatvoru i delovalo na srpskog fudbalera.

Inače, Pankov je bio osumnjičen za nanošenje telesnih povreda radniku obezbeđenja, a sa njim je u policijsku stanicu odveden upravo i kapiten ekipe, Portugalac Žozue.

Porugalac je najpre pregovarao sa policijom, ali je onda proveo i noć u zatvoru, a tamo je doživeo pravu strahotu.

- Bila je to užasna noć. Nikada nisam doživeo ništa tako loše, tako nepravedno. A verujte mi, prošao sam svašta u životu. Te sate, neizvesnost i strahove koji su me tada pratili ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju. Izašao sam iz zatvora, ali trebaće mi neko vreme da se psihički oporavim. Znam da moram živeti s tim, ali s druge strane voleo bih ga se rešiti, kao i svih stvari koje sam tada nosio - rekao je Portugalac za sajt sportfakty.wp.pl, pa dodao:

- Sedimo u autobusu i odjednom me zove trener, kao kapitena. On je ispred autobusa, ja sam nazad. Kaže mi da policija ima osumnjičenog jer je navodno jedan od radnika obezbeđenja povređen. A taj osumnjičeni je Raša Pankov. Bio sam iznenađen.

Kako je Žozua potom objasnio, ubrzo je i on postao jedao od osumnjičenih.

- Trener mi je tada rekao da policija želi da on prespava u policijskoj stanici. Ali nikad nam nisu rekli da je u pritvoru. I verujte, nije isto. Zatim kažem treneru da bi moglo doći do povrede ako Raša tamo ode sam. Gledajući kako su se ponašali prema nama bio sam siguran da bi Raša, ako bi bio sam, nastradao. Rekao sam da ne može tamo sam. Trener je odgovorio da tu nema mesta pregovorima. Prošlo je 15 minuta, trener razgovara s policijom, razgovara s Rašom i on kaže ok, ići će s policijom. Policajci su već rekli da će na silu ući u autobus ako fudbaler ne ode. A to bi bio masakr. Ne kažem da bi nas pobili, ali bilo bi 'masno'. Pa Raša kaže, u redu, dolazim. Ali onda policajac kaže: Ne, ne, ne. Već postoje dvojica osumnjičenih. Drugi nosi crne naušnice. Trener pita 'Ali ko je onaj s crnim naušnicama?' Policajac odgovara 'Ne znam. Onaj s crnim naušnicama', rekao je Žozue.

A u zatvoru je bilo užasno i nešto što niko ne bi poželeo ni neprijateljima.

- Pa, miris nije bio ugodan. Smrad mokraće. Možete zamisliti. Završio sam u maloj ćeliji. Pre nego što sam priveden, dok sam bio tamo i nakon što sam izašao, nisam imao nikakve prijave! Pa zašto su me odveli tamo? Ne razumem. Dali su mi hleba, ali nisam hteo da jedem. Pola dana nisam ništa jeo. Samo sam tražio da se operem. Ruke, lice. Pa su mi rekli da imam umivaonik iznad WC-a. Dakle, vi sedite u ćeliji, a u susednim su ćelijama drugi. A ti ne znaš ko je to. Jesu li nekoga ubili ili nekoga silovali, nemate pojma ko je kraj vas. Strašno - ispričao je Portugalac kakvu su dramu on i Pankov doživeli u Holandiji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike