Fudbaler Ilija Martinović iz Izraela za 24sedam: Ovo je sto puta gore nego u Ukrajini, a bio sam i tamo prošle godine!

07.10.2023

21:42

0

Autor: D. P.

Teški dani za Izrael

Fudbaler Ilija Martinović iz Izraela za 24sedam: Ovo je sto puta gore nego u Ukrajini, a bio sam i tamo prošle godine!
Copyright Printscreen, Tanjug/AP

Crnogorski fudbaler Ilija Martinović (29) koji nastupa za izraelski Bnei Sahnin, iskreno iz srca na pitanje kako se oseća dok čeka da sa ženom napusti zemlju, kaže: Ma, smučio mi se i fudbal i sve!

Izdalo ga je i strpljenje, jer se već prečesto dešavaju neke stvari u njegovoj karijeri na koje ne može nikako da utiče, a nemaju veze sa fudbalom kojeg profesionalno igra skoro deceniju.

Jednostavno, tamo gde ode da igra snađu ga ratne nevolje!

Korona, pa jedan rat, drugi rat ...

- Smučilo mi se! Treba čovek da ima debelu, debelu kožu da bi izdržao sve ovo. Prvo korona, pa prošle godine morao sam da idem iz Ukrajine zbog rata koji i dalje tamo traje. A, to je bila priča mog života... Bežanje preko četiri granice, sa četiri automobila, 48 sati nespavanja, mogao bi dva dana da pričam šta sam tad pregurao preko glave dok nisam stigao kući na sigurno - priča Martinović za 24 sedam.

A kako vam je sad?

Printscreen, Tanjug/AP
Tel Aviv posle raketnog napada

 

- Kako... Nije dobro. Sa ženom čekam evakuaciju. Napuštamo zemlju preko aerodroma u Tel Avivu. Dobili smo preporuku kluba da odemo iz Izraela dok se ovo ne smiri, rekli su nam i da ne dajemo informacije novinarima...

Nećemo sad pričati o rasporedu jedinica i da li preleću rakete, odakle dolaze, samo nas interesuje da li ste sigurni?

- Mislim da smo sigurni. Dobili smo informaciju preko TV da kreće mobilizacija. Izgledaju baš besno i nervozno, jer iako su oni Izrael, čini mi se da ih je sve ovo od jutros iznenadilo. Uhvaćeni su nespremni. Ovi teroristi su im uleteli u zemlju i već su mnogo nedužnog sveta pobili. U Ukrajini nekako je bilo sve "sigurnije" sa Rusima, znalo se da će gađati uglavnom neke objekte, a ovi ovde ništa ne pitaju, već samo ubijaju! Važno im je što više bola da zadaju. Rakete fijuču čini mi se bez nekog reda i želje da se bude precizan, samo se traži krv. Sad Izraelci mnogo toga i obore svojim sistemima, ali dovoljna je jedna da prođe i samo jednog da ubije... Smrt jednog Izraelca toliko patnje donosi koliko Palestincima ne može da donese ni kad im ubiju 100 sunarodnika.

Printscreen, Tanjug/AP
Tel Aviv

Potrajaće rat u Izraelu

Opasnije nego u Ukrajini kada se uporede ta dva ratna stanja?

- Mnogo opasnije! Ima već oko 200 mrtvih na strani Izraela, preko 1.100 ranjenih. Na vestima kažu da uskoro neće biti živih terorista na njihovoj teritoriji, a mislim da ih neće biti uopšte koliko su ljuti zbog svega što ih je zadesilo. Ja mislim da se ovo neće tako brzo završiti!

Želimo vam mirnu noć i siguran odlazak na neko bezbednije mesto! Neka vas sreća prati!

- Hvala! Nadam se da će biti tako!

Ilija Martinović je povremeni crnogorski reprezentativac koji je igrao u karijeri za Lovćen, slovenački Aluminij, Maribor, ukrajinski Čeromorec, Sarajevo, uzbekistanski Pakhtator, a od letos je u Izraelu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike