Zvezdin direktor o Šerifu kome se i zviždalo! Samo dve utakmice? Prerano je!

05.10.2023

07:03

0

Autor: D. N.

Mrkela je takođe naglasio čime stručni štab posebno treba da se pozabavi

Zvezdin direktor o Šerifu kome se i zviždalo! Samo dve utakmice? Prerano je!
Copyright MN Press

Prvo su poveli, onda jurili protivnika i na kraju je bilo nerešeno. Rezultatom 2:2 završena je utakmica između Crvene zvezde i Jang Bojsa, u utakmici Lige šampiona. Kako je duel na prepunom "Rajku Mitiću" video sportski direktor Mitar Mrkela.

- Rezultat je realan, bilo je perioda dobre igre oba tima, prvo smo mi vodili, pa oni. Bilo je i trenutaka kada sam mislio da je Jang Bojs dosta bolji, a onda posle drugog gola njihovog zaigrali smo stvarno dobro, izjednačili, mogli smo i da pobedimo - kazao je Mrkela, ne želeći da otkrije da li je zadovoljan bodom.

- To da li sam zadovoljan ili nisam znaćemo na kraju takmičenja. Odnosno, da li ćemo da ostvarimo zacrtane ciljeve. I dalje smo u igri, u ravni sa Jang Bojsom, čekaju nas još četiri utakmice, mislim da kako takmičenje bude odmicalo da ćemo biti sve bolji.

Funkcioner crveno-belih takođe je komentarisao i činjenicu da je u mečevima sa Mančester sitijem i Jang Bojsom postojala prednost na poluvremenu, a onda bila "prosuta" odmah po početku drugog poluvremena.

- Moraćemo da analiziramo te situacije, na stručnom štabu je da vidi zašto je to tako. Činjenica je da se to desilo na obe utakmice i to treba primiti k znanju.

Ništa ne zameram igračima

- Ne mogu ništa da im zamerim, dali su sve od sebe, kada se podvuče crta bili smo bliži pobedi. To govori i neka statistika, koja pokazuje da smo imali i poneki šut više, da je njihov golman imao odbranu više. To potvrđuje ovo što pričam.

Jedan od strelaca je bio i Šerif Endijaje, kome su navijači zviždali tokom meča sa Radničkim.

- Preterano je ako nekog ocenjujete posle dve utakmice. Ne bih da koristim grube reči... Endijaje je i protiv Mančester sitija i Radničkog odigrao dobre utakmice, i sada je bio dobar. Videlo se da je kvalitetan napadač, bio je stalna opasnost po gol Jang Bojsa.

Krivac za penal je bio još jedan novajlija, Naser Điga. Ipak, Mrkela je bio kratak, ali je stao u odbranu.

- Prezadovoljan sam - kazao je Mrkela, a pohvala je bilo i na račun Osmana Bukarija, koji je bio asistent, pa i strelac.

- Bukari je odigrao dobru utakmicu, učinak odličan. Bilo je još dosta dobrih igrača, svima čestitam - zaključio je Mrkela.

Već u nedelju, Zvezda će nastaviti takmičenje u Superligi, gostovanjem protiv Radničkog 1923, a novi meč u Ligi šampiona zakazan je za 24. oktobar, u Lajpcigu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike