Bivši Zvezdin golgeter: Italija me naučila da uživam u životu, kako da jedem i pazim na to kako se oblačim!

04.10.2023

11:29

0

Autor: D. P.

Pešić uživa u Budimpešti sa porodicom

Bivši Zvezdin golgeter: Italija me naučila da uživam u životu, kako da jedem i pazim na to kako se oblačim!
Copyright printscreen

Aleksandar Pešić igra svoju 12 sezonu kao fudbalski profesionalac i za to vreme je od grčke ekipe OFI do Ferencvaroša promenio deset država i 11 timova (OFI, Šerif, Jagodina, Tuluz, Atalanta, Crvena zvezda, Al Itihad, Seul, Makabi Tel Aviv, Fatih Karagurmuk, Crvena zvezda i Ferencvaroš).

Posle toliko selidbi i prikupljenog iskustva 31-godišnji centarfor iz Niša priča gde se osećao najprijatnije i koja liga mu se čini najjačom.

Pre dolaska u Budimpeštu, najlepše mu je bilo da živi u Turskoj i Italiji, ali ...

- Ispravio bih to, Budimpešta je već ušla u borbu za jedno od prva dva mesta. Mađarska prestonica je jednostavno divna, volim što sam ovde sa porodicom. Bergamo je takođe bio odlično mesto, Milan je bio samo da skočiš do njega. Bio sam na pozajmici u Atalanti kao igrač Tuluza u Francuskoj, u početku sam se mučio sa povredama, ali sam se tamo ipak lepo proveo - priča Pešić za mađarske medije i dodaje:

- U toj sezoni sam mogao da igram protiv Napolija, Juventusa, Bolonje i Torina, postigao sam gol u Kupu Italije, bez obzira na to, moram da priznam, nije bila najbolja sezona u mom životu... Ali istovremeno se rado sećam tog perioda. U Italiji sam naučio kako da uživam u životu, kako da jedem dobro ili, na primer, pazim na to kako se oblačim.

Što se fudbala tiče ...

- Mislim da je italijansko prvenstvo najjače na svetu posle engleskog. Svi timovi su odlično taktički pripremljeni, defanzivci su čvrsti, napadači brzi. Bio sam srećan kada se ispostavilo da ćemo se sastati i sa Fiorentinom u grupnoj fazi. Nikola Milenković koji tamo igra, moj je dobar prijatelj. Ipak, nismo se čuli poslednjih dana... Luka Jović je takođe nedavno bio igrač Fiorentine i sa njim sam u dobrim odnosima. Inače, letos sam video kako Fiorentina igra u Beogradu, pripremni susret sa Crvenom zvezdom, nisam mislio da ću ubrzo biti u prilici da igram protiv njih.

printscreen
Aleksandar Pešić

Pešić je na prošloj utakmici protiv Čukarikog postigao gol za 3:1.

- Čukarički je dobar tim, ali mislim da će se ostala tri tima boriti za prva dva mesta u grupi. U Firenci u četvrtak očekuje nas verovatno najtežih devedesetak minuta, ali ne smemo da se plašimo. Siguran sam da ni Italijani nas neće olako shvatiti, jer je Ferencvaroš sada stekao reputaciju i na međunarodnoj sceni.

Iskustvo Dejana Stankovića u Italiji biće prednost mađarske ekipe u duelu sa "ljubičastima" iz Firence. 

- Ovo je tačno. Pola života proveo je u Italiji, poznaje tamošnje ekipe, prati prvenstvo i danas, ne tako davno je bio i trener Sampdorije, pa ima blisko iskustvo i sa Fiorentinom. Siguran sam da zna na šta moramo da pazimo protiv Fiorentine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike