Sportisti moraju da se ujedine, Nikoli je potrebna pomoć! Bivši fudbaler Javora vodi borbu za život!

04.10.2023

11:06

0

Autor: A. S.

Nekad sa napadačima Zvezde i Partizana, a sada protiv opake bolesti!

Sportisti moraju da se ujedine, Nikoli je potrebna pomoć! Bivši fudbaler Javora vodi borbu za život!
Vujović u dresu Javora - Copyright MN Press

Društvenim mrežama trenutno kruži apel za pomoć mladiću po imenu Nikola Vujović. Možda ga neki nisu prepoznali, drugi su se zbunili, ali reč je o nekadašnjem desnom beku Javora iz Ivanjice.

Nikola Vujović trenutno vodi borbu mnogu težu nego onu koju je na terenu protiv Crvene zvezde i Partizana, sada je to borba protiv opake bolesti, borba za život.

32-godišnji Vujović se našao među korisnicima fondacije "Budi human", koja je pokrenula akciju za sakupljanje novčane pomoći za lečenje!

 

 

Naime, Nikoli je u avgustu ove godine, otkrivena promena na duodenumu, delu tankog creva koji okružuje glavu pankreasa. Patohistološki nalaz je potom ukazao na maligni melanom, a početkom septembra, biopsija je pokazala metastatske promene na duodenumu nakon čega je konzilijum indikovao započinjanje sistemske terapije lekom Nivolumab, kao i razmatranje mogućnosti primene kombinovane imunoterapije. 

Nikoli je prva terapija zakazana za početak oktobra, nakon koje je potrebna i imunoterapija na privatnoj klinici, jer se lek en nalazi na listi lekova RFZO, zbog čega je potrebno da što pre prikupiti novčana sredstva.

Sredstva su potrebna za imunoterapije, lekove i prateće troškove.

Vujović je na početku karijere igrao za ekipu Javora, zatim nosio dres beogradskog niželigaša Lokomotive i OFK Mladenovca, a kasnije ponovo Javora iz Ivanjice sa kojim je u sezoni 2015/16 bio finalista Kupa Srbije. Potom je igrao za Lokomotivu, Žarkovo i Železnik, u čijem dresu je i završio karijeru.

Nikoli možete pomoći i slanjem SMS poruka sa sadržajem 1564 na 3030.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike