Bivši Zvezdin as između Nemačke i Portugala: Marsej ne računa na Nemanju Radonjića

19.08.2021

13:01 >> 13:23

0

Sve je bolje od sedenja na klupi ili na tribinama

Bivši Zvezdin as između Nemačke i Portugala: Marsej ne računa na Nemanju Radonjića
Copyright Tanjug/AP Photo/Michael Sohn, pool)

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Nemanja Radonjić nije u planovima u Olimpiku iz Marseja, pa mu je kako piše L`Ekip, predočeno da može da razmisli između dve ponude koje su na stolu.

Prva je od Herte za koju je, kao pozajmljen igrač, nastupao prošle sezone, a druga od Benfike. Nemačka ponuda je, kako se navodi, nešto izdašnija i iznosi osam miliona evra, do Portugalci nude dva miliona manje, ali su sigurno atraktivnije fudbalsko ime.

Očekuje se da Radonjić u narednim danima i zvanično promeni sredinu, a da li će pri odluci ulogu imati i zarada Marseja još nije poznato. Možda bi ipak od presudnog značaj moglo da bude to što Radonjić već zna kako izgleda život i rad u Berlinu, a kako je iznos koji Herta nudi veći od portugalskog, moglo bi se reći da će zadvoljni takvim poslom biti i Marsej i Herta i naš internacionalac.

Od Nemanje Radonjića se mnogo više očekivalo, ali njegova karijera nije otišla u pravcu u kom se oečkivalo. Seniorski staž počeo je sa 18 godina u Romi, ali za tri godine nije odigrao nijendnu utakmicu za klub iz Serije A, s tim što je poslednju proveo na pozajmici u Čukaričkom (27 utakmica, 4 gola). Sa Banovog brda stigao je u Crvenu zvezdu i na 28 utakmica uspeo pet puta da se upiše u strelce. Prvi gol u crveno-belom dresu dao je Partizanu za koji je nastupao u mlađim aktegorijama.

Pročitajte još:

Od 2018. godine je u Marseju (51 utakmica, sedam golova), a za vreme boravka u Herti odigrao je 12 utakmica i jednom uspeo da zatrese mrežu rivala.

Zanimljivo je da procentulano najbolji golgeterski učinak ima u dresu nacionalnog tima Srbije. Za reprezentaciju je zabeležio 22 nastupa i postigao četiri gola.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike