UEFA daje šansu ruskoj deci, Evropa ih kažnjava! Raste broj saveza koji prete bojkotom!

28.09.2023

00:44

0

Posle Engleske i Ukrajine, najavljenom „pomilovanju“ evropske kuće fudbala protive se i Poljaci

UEFA daje šansu ruskoj deci, Evropa ih kažnjava! Raste broj saveza koji prete bojkotom!
Ruski navijači - Copyright Profimedia

Predsednik Fudbalskog saveza Poljske (PZPN) najavio je da će ova zemlja bojkotovati moguće utakmice protiv ruskih selekcija u evropskim takmičenjima.

- Bio sam iznenađen saopštenjem Izvršnog komiteta Evropske fudbalske unije (UEFA). Ako ruskim selekcijama bude dozvoljeno da igraju, naše reprezentacije neće igrati protiv njih. Ovo je jedina ispravna odluka - rekao je predsednik PZPN Cezari Kuleša na društvenoj mreži X (Iks).

UEFA je u utorak objavila da će ruske selekcije uzrasta do 17 godina vratiti u svoja takmičenja pošto "deca ne smeju biti kažnjena za dela za koja su isključivo odrasli odgovorni". UEFA je navela da će ruske reprezentacije igrati bez zastave, himne, zvanične opreme i na neutralnom terenu.

Fudbalski savez Ukrajine (UAF) saopštio je ranije danas da će bojkotovati sva takmičenja u kojima će učestvovati ruske reprezentacije, a nešto kasnije su to najavili i Englezi.

UEFA je u februaru prošle godine suspendovala sve ruske reprezentacije i klubove iz međunarodnih takmičenja zbog rata u Ukrajini.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike