Partizanova nada davila se u Atlantiku, ali nekako je isplivala i ostala da živi za revanš u Humskoj

19.08.2021

20:50 >> 22:58

0

Fudbaleri Partizana poraženi u prvom meču protiv Santa Klare rezultatom 2:1 (1:0)

Partizanova nada davila se u Atlantiku, ali nekako je isplivala i ostala da živi za revanš u Humskoj
Copyright Partizan/FK Partizan

Fudbaleri Partizana poraženi su u prvom meču protiv Santa Klare rezultatom 2:1 (1:0), pa će im za prolaz dalje u Beogradu biti neophodna pobeda sa dva i više golova razlike.

Golove za Portugalce postigli su Karlos u 4 i Morita u 49. minutu, a jedini pogodak za crno-bele bio je delo Igora Vujačiča u 54. minutu.

Nakon svega Partizan ima razloga da bude zadovoljan rezultatom, jer je do Vujačićevog gola delovalo da klizi u katastrofu. Ništa nije funkcionisalo u njihovj igri od samog starta. Bili su previše meki, a kada izostane agresija protiv lakših i mnogo bržiš igrača, sa tehnikom kakvom raspolažu igrači Santa Klare, onda je svaki napad sa licem okrenutim ka golu Aleksandra Popovića hvatao odbranu nespremnom.

Nešto se ipak promenilo u nastavku. Odbrana je na sredini terena bila čvršća, Portulaci nisu mogli tako lako da igraju između linija i uvek su imali čuvare na leđima, pa je iz toga došlo nekoliko prilika koje su stvorene oduzimanjem lopti veznim igračima.

Moglo je i više od Vujačićevog gola. Sada je to sasvim jasno. Portugalci nemaju snage, a izgleda ni tako jak karakter da bi ih se Partizan plašio. Nedostaje mirniji i precizniji pas u završnici napada, ali odlučniji nastup u defanzivi sa većim pritiskom na začetke njihovih akcija.

Sa takvim pristupom koji će doneti i povratak Zdjelara, Partizan ima pravo da se nada u prolaz dalje.

Ovakav je tok imala utakmica u BLOGU UŽIVO

K R A J   M E Č A

90+4. minut – Žuti za Saničanina.

90+2. minut – Žuti za Uroševića. Njegov treći u kvalifikacijama pa ga neće biti u timu za revanš. Srećna okolnost je što se Obradović oporavlja.

90. minut – Igraće se još 4 minuta!

87. minut – Ulazi Alano umesto strelca Karloša. Žuti pre toga zaradio Lutovac!

86. minut – Marković je svoje mesto ustupio Terziću.

83. minut – Jojić je odustao da juri Linkolna pa je ovaj mogao da raspali levicom sa više od 20 metara. Srećom pored stative.

80. minut – Umesto Šćekića koji je oseća nedeljama već bol u primicaču, na terenu je Smiljanić.

79. minut – Linkoln je glavni igrač Santa Klare. Njegova duga lopta pronašla je Mansura samog na levom krilu. Posle centaršuta istrčao je Popović i pokupio tu loptu.

75. minut – Morita ne može da nastavi. Bol je jači! U igri je Alfonso.

74. minut – Marković je brži od svog čuvara, šteta što se ta činjenica slabo koristi u igri.

69. minut – Kakva šansa za Partizan! Suma je bio prilici, golman odbranio. Na odbijenu loptu volej udarcem je reagovao Marković, ali je i njegov šut sa gol linije neko izbacio. na novi otpadak je išao Rikardo, ali je izblokiran, usput i udaren. Čist penal, reklo bi se, ali ne i za sudiju iz Holandije.

66. minut – Ruji Košta napušta teren, ulazi Rikardinjo.

65. minut – Korner za Santa Klaru, nakon akcije Patrika i Ramosa, Vujačić je intervenisao.

63. minut – Mada je igra Partizana daleko od ocene “dobro”, makar se pokazuje veći nivo zrelosti time što se u defanzivi bliže stoji igračima Santa Klare i sada im je teško da se okrenu licem ka golu Popovića.

61. minut – Još jedan obećavajući pokušaj Morite. Udarac sa 25 metara, preko prečke. Zamalo!

59. minut – Slobodni udarac za domaće sa 24 metara posle faula Vujačića. Sjajna odbrana Popovića. Korner za Santa Klaru!

57. minut –  Izašli su Natho i Holender. U igri su Lutovac i Suma!

54. minut – Natho je izveo slobodan udarac. Igrači Santa Klare ostavili su samog Šćekića koji je glavom gađao prostor kod ruge stative. Pronašao je natrčalog Vujkačića koji je zakucao za 2:1. Partizan se vraća u igru, konačno!

54. minut – Goooool! Vujačić 1:2

52. minut – Pripemaju se da uđu Suma i Lutovac.

50. minut – katastrofalno ponašanje poslednje linije, počev od Uroševića koji je prelako ušao u duel sa Koštom. Odbitak od Koštinog pokušaja da proigra Karlosa došao je do Japanca, koji je rutinski povećao prednost – 2:0.

49. minut – Gol 2:0! Morita!

46. minut – Nastavljena je utakmica. Bez izmena. Prva šansa odmah za Partizan. marković odlučio da oproba levicu. Bolje da nije, drugo rešenje bi sigurno bilo opasnije.

Aleksandar Miljković/FK Partizan

Iza Partizana je 45 igre protiv Santa Klare iz koje mora izaći zadovoljan što nije primio više od jednog gola koji im je u 4. minutu dao Karlos.

Odbrana mnogo greši, ali to je svakako posledica loše igre veznog reda koji ne uspeva da zadrži loptu u posedu i da nametne agresivniju defanzivu prema srednjem redu portugalske ekipe.

Protivnik je brz, tehnički odličan kao i svaki tim koji dolazi iz njihove zemlje, ali dosta im je omogućeno mlakim nastupom igrača Partizana u uvodnim minutima.

Veliki problem predstavlja to što su svi opasni pokušaji crno-belih dolazili po pravilu sa desne strane. Odatle je delovao uvek Miljković, kome završni pas, posebno centaršut, nikad nije bio jača strana, pa su sve te akcije završavale bez udarca na gol Santa Klare.

Još lošije od toga što Miljković završava napade je Nathov nastup. Izraelac ne prati ritam igre, za njega se sve na terenu prebrzo dešava, što ne proizvodi toliko minuse Partizanovoj igri u napadu koliko je bolno to što kroz sredinu protivnici prolaze bez otpora.

Rikardo na meču sa Santa Klarom/FK Partizan

45. minut – Sudija nije produžio poluvreme, u čijoj se završnici Santa Klara našla u opasnom kontranapadu nakon što im je na sredini terena Vujačić uručio loptu. Na sreću ništa iz toga nije došlo što bi zabolelo crno-bele.

43. minut – Najbolja akcija Partizana! Sve se razvijalo brzo, Marković je pronašao Rikarda, koji je odložio loptu na desno krilo. Tamo se opet našao Miljković. Njegov centaršut morao je da bude bolji, ali nije…

40. minut – Novi korner za Jojića sa desne strane. Sada je Rikardo zahvatio loptu glavom, ali je ciljao visoko.

36. minut – Miljković u prodoru po desnom krilu pada nadomak kaznenog prostora, sudija ne pokazuje ni korner, iako je Portugalac poslednji igrao loptom. U poonovljenoj akciji, Miljković se našao na istom mestu sa istim rivalom i iznudio je korner. Jojićev centaršut prozujao je kaznenim prostorom, da bi Saničanin levicom sa ivice šesnaestreca pokušao bez previše uspeha.

34. minut – Jojić je sapleo Linkolna u opasnom prodoru ka Popoviću. iz slobodnog udarca se nije razvila šansa.

33. minut – Žuti za Jojića!

33. minut – Napad crno-belih preko Markovića. Sve je bilo dobro osim završnog pasa prema Rikardu, on je bio prebrz i lak za golmana Fernandeša.

31. minut – Korner za Partizan na prvu stativu, Portugalci dočekali spremni.

28. minut – Nova šansa za Santa Klaru. Popović odbranio udarac iz blizine! Stanojević bi morao nešto u hodu da menja, jer trenutno stanje nikako nije dobro.

Miloš Jojić i Latar Marković na meču sa Santa Klarom/FK Partizan

24. minut – Prečka za Santa Klaru. Ramos je izveo aut, dalekom loptom pronašao je Boatenga koji je preko leđa šutirao glavom.

23. minut – Miljković i Marković teško uspostavljaju saradnju po desnoj strani. Desni bek pokazuje da nije jedno vreme trenirao zbog povrede. Pas mu nije miran, ali je borben. Ispratio je Rujia Koštu i blokom sprečio da Popović ima posao. Korner je izveo Linkoln, a Šćekić je interevencijom otklonio opasnost.

20. minut – Srušen je Natho na oko 25 metara, iskosa sa leve strane. Jojić je preuzeo obavezu, ali je živi zid odradio posao. Korner za Partizan ponovo je bio za Jojića i taj pokušaj nije doneo promenu rezultata.

18. minut – Umalo Popović da pokloni gol Karlosu. Ispucao je direktno u Brazilca, ali je srećom odbitak otišao pored stative.

15. minut – Partizan konačno dolazi sebi. I dalje nema opasnih situacija pred golom Fernandeša, ali makar se igra preselila na polovinu rivala.

11. minut – Serija loših reakcija igrača Partizana. Miljković je ispucao loptu u korner bez preke potrebe, a onda je i golman Popović nedovoljno dobro boksovao loptu. Srećom to domaći nisu iskoristili da povećaju prednost.

8. minut – Previše mekano su crno-beli ušli u duel sa otresitim Portugalcima. Ponovo je jedan napad Santa Klare obećavao mnogo, ali nekako su igrači Aleksandra Stanojevića uspeli da spreče najgore.

4. minut – Gol za domaće! Loše je startovao Partizan. Prvi napad po levom krilu, Miljković je zakasnio da izađe ispred centaršuta Patrika, pa je njegova lopta došla u prostor između Vujačića i golmana Popovića, koju je Karlos smestio u mrežu – 1:0

1. minut – Počelo je

UŽIVO BLOG

Santa Klara – Partizan (1:0)

Ponta Delgada. Stadion: Sao MIgel. Kapacitet: ograničen broj gledalaca zbog problema na ostrvu sa koronavirusom. Sudija: Serdar Gozobujuk (Holandija). Strelac: Karlos 4. Žuti kartoni: Boateng – Jojić.

Santa Klara: Rikardo Fernandeš, Rafael Ramos, Mikael Viljaneuva, Bpoateng, Karvaljo, Linkoln, Karlos, Morita, Patrik, Ruji Košta. Trener: Daniel Ramos.

Partizan: Popović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Šćekić, Jojić – Marković, Natho (od 55. Suma), Holender (od 55. Lutovac) – Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević odlučio je da utakmicu sa Santa Klarom započne sa prvom ekipom, bez Saše Zdjelara, sa rovitim Aleksandrom Šćekićem.

Sa druge strane, njegov kolega odlučio se da u tim stavi kapitena Andersona Karvalja koji je u toku dana dobio negativan test na Covid-19, zbog čega nije trenirao prethodnih deset dana.

Kao što je i najavljivao trener domaće ekipe, na klupi će imati svega šestoricu igrača. Sastav se ne razlikuje preterano od utakmice u prvenstvu protiv Moreirensea, pa će tako kapiten Karvaljo, koji je danas avionom doleteo sa kopnenog dela Portugala na Azore, zauzeti mesto u veznom redu.

Karvaljo je zajedno sa ostalih deset zaraženih igrača bio u izolaciji u Penafielu, gde je doveden pre meča sa Tondelom, kada je utvrđen Covid-19 u njihovom organizmu. Danas je po dobijanju negativnog rezultata PCR testa doputovao avionom i veliko je pitanje koliko će biti spreman da odigra ovaj važan meč za svoju ekipu.

Utakmica počinje u 22.30 po sreevropskom vremenu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike