Da li je kišobran Crnogorca dovoljno veliki za sve u Partizanu: Svi bi da se smeste pod Vujačićev gol

20.08.2021

07:31 >> 00:37

0

Fudbaleri Partizana najlošijom igrom od starta sezone došli do zasluženog poraza od Santa Klare

Da li je kišobran Crnogorca dovoljno veliki za sve u Partizanu: Svi bi da se smeste pod Vujačićev gol
Copyright Igor Vujačić/FK Partizan

Retki su igrači Partizana koji su za svoju partiju protiv Santa Klare zaslužili više od jedva prelazne ocene.

Odbrana je ponovo bila smušena, sklona kiksevima što je stvaralo opasne situacije pred golom ponovo dobrog Aleksandra Popovića. Beživotni vezni red predvodio je baš takav Natho, dok je Rikardo pokazao malo veću želju nego protiv Sočija, ali isto tako nedovoljnu odlučnost kada je moralo da se zagrize jače prema kaznenom prostoru domaćih. Završavao je svoj posao “negde između”, tek da mu se ne može prigovoriti na odsustvu volje, a to sasvim sigurno nije odraz njegovih stvarnih mogućnosti i onoga što je potrebno ovom Partizanu.

Brine izgled Natha, jer ono što u Superligi rešava “peške”, u Evropi ne prolazi. U defanzivnoj fazi više su to pokušaji da se zasmeta, a manje da se zaustavi rival. Tako spor lako gubi duele, pa opet ne treba ni smetnuti sa uma da je njegova lopta iz prekida pronašla Šćekića, pa ovaj uposlio Vujačića u 54. minutu za konačnih 2:1 koji daje nadu…

Ozbiljno je pitanje da li ovakav kapiten reprezentacije Izraela daje više pluseva ili minusa igri Partizana, a Stanojević je taj koji bi morao da sabere i oduzme sve što se tiče Izraelca i da proceni da li je možda došlo vreme da Suma i on zamene uloge. Onda bi Suma počinjao, a Natho ulazio u igru poslednjih pola sata, jer Gvinejac, ako ništa drugo, izgleda energičnije od svog poznatijeg saigrača.

Druga dilema vezuje se sa prisustvo Miljkovića. Srčan, ponavlja se odlazeći stalno u napad, ali gore je učinak – nula. Zato je i ovaj meč otvorio pitanje o tome da li Živković zaslužuje veće poverenje nego što ga dobija.

Takođe, mečevi u domaćem šampionatu sigurno ostavljaju prostor da se isproba i neko od dvojice mlađih štopera – Luka Subotić ili Mateja Đorđević. Igra Saničanina je zabrinjavajuća i on još ne pronalazi sebe na pravi način nastupajući u tandemu sa Vujačićem. Sinoć je seriju loših procena okončao žutim kartonom u 94. minutu i faulom koji se ne dopušta u samoj završnici.

Ostao je još gol Vujačića kao jedna od nekoliko pozitivnih stvari iz nastupa Partizana, a da li baš dovoljna da pokrije sve nedostatke igrača i stručnog štaba, kome ekipa prima gol u prvim minutima nakon pauze između dva dela utakmice?

Filip Holender nije se proslavio partijom u Portugalu, ali opravdanje mu može biti to što je rovit izašao na teren.

Posledice povrede protiv Sočija se još osećaju, ali je reprezentativac Mađarske morao da stisne zube i da odigra taj meč protiv Portugalaca.

Nije izgledalo dobro, ali uprkos takvom izdanju, još postoji osnov da se razmišlja o prolasku dalje:

– Nažalost, nismo uspeli da izjednačimo na kraju, ali dali smo taj gol koji nam puno znači. Igramo kod kuće sledeću i tada ćemo igrati na pobedu, naravno – rekao je Holender.

Filip Holender/FK Partizan

Portugalci su iznenadili jakim ritmom koji su držali dok su imali snage. Posle su pali i sveli su svoju igru na pokušaje Japanca Morite i odličnog Brazilca Linkolna.

– Iskreno, nije bilo lako, dobro su igrali. Oni su dobar tim, to nije izgovor, ali to je fudbal. Moramo jače kao u drugom poluvremenu, tako da se nadam našem boljem izdanju u Beogradu.

Ostao je utisak da su crno-beli dosta naivno primali golove i to početkom svakog poluvremena.

– Da, nepažnja svih nas dovela je do golova. Moramo to da poboljšamo. Mnogo nam znači to što sledeću igramo pred našim navijačima. Kao što već rekoh dali smo taj gol koji nam uliva nadu pred duel na našem stadionu.

Revanš meč je u četvrtak na stadionu Partizana. U crno-belom taboru se nadaju da će se do tada oporaviti Saša Zdjelar, kao i da će mladi Nemanja Jović popraviti svoju fizičku spremu.

Loša vest je da Slobodan Urošević neće imati pravo nastupa zbog trećeg žutog kartona. To otvara vrata povratku Ivana Obradovića u tim.

Lola Smiljanić je očekivano dobio priliku u poslednjoj trećini drugog poluvremena, jer Aleksandar Šćekić nije mogao više od 75 minuta zbog problema sa primicačem.

Smiljanić se nada u pomoć navijača kao u revanšu protiv Sočija:

– Oni su nepoznanica za nas, ali su ozbiljna ekipa, što smo videli, izuzetno brza. Nadam se da ćemo moći da pariramo u revanšu i da ćemo proći dalje. Žao mi je što je Urošević dobio žuti karton zbog kojeg neće moći da nastupi u Beogradu. Verujem u svoju ekipu. Siguran sam da imamo znanja i umeća da prođemo dalje. Pred “grobarima” koji su nam 12. igrač možemo pobediti – rekao je Smiljanić.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike