Top 5 detalja 8. kola: Traktoristi na pogon Lukovića, Javor ima za čim da žali, a šta bi Partizan bez Nikolića?

25.09.2023

14:07

0

Bila je zabavna runda, a opet i znatno mirnija od prethodnih

Top 5 detalja 8. kola: Traktoristi na pogon Lukovića, Javor ima za čim da žali, a šta bi Partizan bez Nikolića?
Luka Luković - Copyright MN Press

Nismo ni trepnuli, a već smo stigli i do osmog kola Superlige Srbije. Za razliku od prethodne nedelje, usledila je jedna mirnija runda, uz dva odložena meča i bez prevelikih iznenađenja.

Pa da krenemo redom.

Vošin preokret i potom na Karađorđu

Konačno je Vojvodina upisala tri boda i to nakon preokreta protiv ekipe Javora. Ivanjičani su u ranoj fazi meča stigli do prednosti, ali je domaćin u nadoknadi vremena stigao do tri boda. Prvi pogodak za izjednačenje usledio je u 94. minutu, kada je Radomir Milosavljević bio precizan, a Asmir Kajević je pet minuta kasnije pogodio sa bele tačke za 2:1 i to nakon prekršaja nad Milosavljevićem, koji je novi heroj Voše

Ovaj meč odigran je po velikom nevremenu, pa su dresovi igračima već nakon dvadesetak minuta bili natopljeni vodom. Pitanje se nameće - da li je uredu igrati u takvim uslovima i rizikovati povrede i razne neprilike.

A po okončanju meča, usledila je i žalba gostiju. Nezadovoljan je bio Radovan Ćurčić, koji je smatrao da je njegov tim bio oštećen. Na kraju, tri boda ostaju u Novom Sadu.

Bratska podela bodova

Radnik je u Surdulici dočekao Radnički iz Niša, a nakon devedeset minuta, 0:0. Što se kaže, kao da nisu ni igrali, svi srećni, svi zadovoljni.

Lukovići

Novajlija u Superligi, IMT, u svojim redovima ima rođenu braću, Miloša i Luku Lukovića i nakon osam kola, jasno je, Traktoristi su na pogonu Lukovića. Za pobedu nad kragujevačkim Radničkim, Luka je pogodio na asistenciju mlađeg brata.

Interesantno, ali Miloš i Luka su postigli ukupno sedam od 13 pogodaka IMT-a, a Miloš ima i jednu asistenciju. Sjajan tandem.

Šta bi Partizan bez Nikolića

Nije Nemanja Nikolić bio igrač oko koga se sve okretalo na meču u Pančevu, ali je bio onaj tas na vagi koji je načinio promenu vrednu tri boda. 

Za razliku od prethodna tri meča, kada su crno-beli stizali do pobede nakon preokreta, sada su vodili, pa dozvolili domaćinu da izjednači, a onda jurili tri boda. Novajlija, Gajas Zahid je bio strelac, a sve je krenulo od Nikolića. Navijači crno-belih zatrpali su društvene mreže hvalospevima o iskusnom igraču.

Odlaganje mečeva

U osmom kolu nisu izašli na teren Crvena zvezda i TSC i Napredak i Čukarički. Ekipe iz Bačke Topole i sa Banovog Brda protekle nedelje su poput Crvene zvezde, igrali u Evropi, pa su na poštedi.

Superliga, 8. kolo

Četvrtak:

IMT - Radnički 1923 1:0

Petak:

Radnik - Radnički Niš 0:0

Spartak - Voždovac 1:0

Železničar - Partizan 1:2

Subota:

Mladost - Novi Pazar 2:0

Vojvodina - Javor 2:1

Crvena zvezda - TSC odloženo

Napredak - Čukarički odloženo

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike