Partizan čeka derbi kao lider Superlige! Valjak trijumfalno prošao i kroz Pančevo! (VIDEO)

22.09.2023

22:03

0

Autor: A. Š.

Crno-beli nastavili trijumfalni superligaški niz i na gostovanju kod debitanta u elitnom rangu srpskog fudbala

Partizan čeka derbi kao lider Superlige! Valjak trijumfalno prošao i kroz Pančevo! (VIDEO)
Fudbaleri Partizana - Copyright MN Press

Partizan je večeras dobio i priliku koja mu se nije ukazala više od godinu dana. Da u večiti derbi uđe sa liderske pozicije.

Crno-beli su u poslednjem meču premijernog dana 8. kola Superlige Srbije kao gosti savladali debitanta u elitnom rangu Železničar u Pančevu i sa ova tri boda se izjednačili na tabeli sa dosad prvoplasiranim TSC-om, koji ovog vikenda neće ni izlaziti na teren s obzirom da je na zahtev Crvene zvezde odložen derbi kola koji je trebalo da se igra na stadionu „Rajko Mitić“.

Železničar - Partizan 1:2.

Malo je Igor Duljaj promešao karte u ofanzivnom delu tima za gostovanje u Pančevu. Dosad standardnog Kvinsija Meniga ostavio je na klupi, a šansu je od starta dobio Aldu Kalulu. I to je odmah dalo rezultat Valjku, koji je za razliku od nekih prethodnih utakmica večeras prvi stigao do vođstva.

Igrao se 27. minut kada je Natho izveo korner sa leve strane, mladi Ilić je sjajno skočio u sredini kaznenog prostora i glavom loptu prosledio na drugu stativu, gde se našao Saldanja i nastavio svoju golgetersku seriju.

Samo tri minuta kasnije, ipak, brazilski napadač je "prosuo" sve što je prethodno dao. Bez potrebe je ušao u kontakt sa Vojislavom Stankovićem u kaznenom prostoru Partizana posle jednog prekid, pa su domaći dobili priliku da sa penala dođu do izjednačenja, koju kapiten Đorđević nije propustio.

Međutim, crno-beli nisu ušli u nervozu. Strpljivo su gradili akcije, tražili pukotinu u defanzivi domaćih i pronašli je u 82. minutu, u trenutku kada su na terenu imali igrača više. Zanimljivo, nekoliko trenutak ranije Purtić je faulirao Meniga i zaustavio ozbiljan kontrnapad, ali se tom prilikom i povredio pa je morao da napusti teren.

A onda trenutak odluke, koji su režirali rezervisti Valjka. Belić je uputio loptu u kazneni prostor Pančevaca, Nikolić je sjajno glavom spustio loptu do Zahida koji je sa desetak metara šutirao iz prve i zatresao mrežu domaćina.

Superliga Srbije, 8. kolo

Četvrtak
IMT - Radnički 1923 1:0 (1:0)
/Luković 20/

Petak

Radnik - Radnički Niš 0:0
Spartak - Voždovac 1:0 (0:0)

/Mudirnski 90p/
Železničar - Partizan 1:2 (1:1)
/Đorević 32p - Saldanja 25, Zahid 82/

Subota
Mladost - Novi Pazar 19.00 (TV Arena sport 10)
Vojvodina - Javor 19.00 (TV Arena Premium 3)

Odloženo
Crvena zvezda - TSC
Napredak - Čukarički

Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO

KRAJ! Partizan je pobedio Železničar u Pančevu 2:1.

90+5 MINUT - Filipović menja Saldanju.

90. MINUT - Igraće se osam minuta nadoknade vremena.

83. MINUT - Nove promene kod domaćina - Pavlova i povređenog Purtića su zamenili Lokosa i Obradović.

82. MINUT - GOOOL! Partizan ponovo vodi, strelac je Zahid! Belić je ubacio loptu u kazneni prostor domaćina, Nikolić je sjajno glavom spustio do Zahida, koji je šutirao iz prve i matirao Stankovića. Zanimljivo, Partizan je dao gol sa igračem više na terenu, jer je Purtić morao van terena zbog povrede koju je zadobio prilikom fauliranja Meniga.

79. MINUT - Purtić je prekinuo izuzetno opasan napad faulom nad Menigom zbog čega je dobio žuti karton. 

73. MINUT - Promene u obe ekipe. Kod Partizana Natha je zamenio Menig, a kod domaćih su Grgića i Krajišnika zamenili Knežević i Trifunović.

65. MINUT - Najbolja prilika za Valjak u nastavku meča. Zahid je sjajno proigrao Saldanju, Brazilac je ušao u kazneni prostor, ali je Vojislav Stanković u poslednjem momentu uklizao i izblokirao ga. Odmah potom promena u Železničaru. Kovačević je zamenio Pantelića.

61. MINUT - Dvostruka promena u Partizanu. Kanutea i Severinu menjaju Zahid i Nikolić.

MN Press
 

57. MINUT - Nastavljen je meč u Pančevu, ali su "grobari" zapalili novi kontigent baklji, pa je ubrzo usledio još jedan kraći prekid.

54. MINUT - Meč je prekinut zbog gustog dima koji je prekrio teren usled velike bakljade navijača Partizana u Pančevu.

50. MINUT - Zapretio je Severina, šutirao iskosa sa desne strane, ali je sa desetak metara pogodio spoljni deo mreže.

46. MINUT - Nastavljen je meč, nije bilo promena u sastavima u odnosu na početak meča.

Završeno je prvo poluvreme u Pančevu - Železničar Partizan 1:1.

MN Press
 

45. MINUT - Igraće se minut u nadoknadi vremena.

41. MINUT - Nema mnogo toga zanimljivog na terenu posle izjednačenja domaćih. Igra se u istom ritmu od početka, oprezno se traži pukotina u defanzivnom zidu rivala na obe strane terena.

30. MINUT - PENAL ZA ŽELEZNIČAR! Saldanja je, posle prekida i centaršuta sa desne strane, oborio Stankovića, Đorđević je rutinski poslao loptu u jednu, a Jovanovića u drugu stranu! Domaći su ekspredno izjednačili.

27. MINUT - GOOOL! Partizan vodi, strelac je Saldanja! Izveo je Natho korner sa leve strane, Ilić je prebacio loptu na drugu stativu, a tamo je Saldanja glavom sproveo u mrežu sa nekoliko metara.

23. MINUT - Igra se otvoreno na obe strane terena, ali i malo opreznije pa se posle šanse Partizana ništa konkretnije nije dogodilo pred kaznenim prostorima.

15. MINUT - Prva velika šansa za Partizan. Saldanja i Kalulu su izvršili dobar presing, golman Pančevaca je pogrešio i dodao loptu Brazilcu u noge na ivici kaznenog prostora. Želeo je Saldanja da bude nesebičan, proigrao je Kalulua, čiji je šut izblokirao jedan defanzivac domaćih i tako sprečio već viđen gol.

MN Press
 

5. MINUT - Prvi su zapretili domaći. Hajdin je pokušao da ugrozi Jovanovića, ali je Stojković uklizao i loptu skrenuo dovoljno da ona završi u spoljnom delu mreže. Posle kornera nije bilo opasnosti za crno-bele.

1. MINUT - Počeo je meč u Pančevu.

SASTAVI

ŽELEZNIČAR: A. Stanković – Lakićević, Purtić, V. Stanković, Hajdin – Krajišnik, Pantelić – Romanić, Đorđević, Grgić - Pavlov.

PARTIZAN: Jovanović - Stojković, Ilić, Marković, Antić - Belić, Kanute - Kalulu, Natho, Severina - Saldanja.

- U najavi meča sa Železničarom, trener Partizana Igor Duljaj rekao je da za crno-bele u ovom trenutku nema priče o večitom derbiju.

- Uoči početka 8. kola Superlige došlo je do smene predsednika Sudijske komisije FSS Dejana Filipovića.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike