Srpski Brazilac završio u Premijer ligi: Bio meta Partizana, Piksi ga dovodi da igra za reprezentaciju

21.08.2021

06:29 >> 06:53

0

Iz Serije A u Premijer ligu, zamena za Vestegora

Srpski Brazilac završio u Premijer ligi: Bio meta Partizana, Piksi ga dovodi da igra za reprezentaciju
Copyright Lijanko Vojnović foto: Profimedia

Brazilski štoper srpskog porekla Lijanko Vojnović bio je meta Partizana pre nekoliko meseci, bar se tako šuškalo, ali sada karijeru nastavlja u Premijer ligi!

Osim Partizana, kako je pisala Gazeta, za igrača Torina bili su zainteresovani i Selta i Betis, ali posao je završio Sautempton. Transfer je navodno vredan sedam miliona evra.

– Završeno, potvrđeno. Sautempton je postigao dogovor sa Torinom da dovede brazilskog štopera Lijanka kao zamenu za Vestegora. Dogovoreni su i lični uslovi, ugovor je do juna 2025. Uskoro slede lekarski pregledi, pa potpis – napisao je Fabricio Romano.

Lijankov deda je bio Srbin, a on je nastupao za U19 selekciju Srbije. Posle toga se predomislio, zabeležio je nastupe za brazilske U20 i U23 selekcije.

Sada ima 24 godine i nije nastupio ni u jednoj seniorskoj reprezentaciji. Naš selektor Dragan Stojković rekao je nedavno da želi da ga dovede da igra za Srbiju.

– Razgovorao sam sa našim Brazilcem Lijankom. Deluje obećavajuće, radimo na tome da se vrati u reprezentaciju – rekao je Piksi u maju.

Lijankov deda Jovan rođen je u Jugoslaviji. Tokom Drugog svetskog rata, kad je imao samo sedam godina dete, otišao je na drugi kraj planete.

Vojnović je ponikao u fudbalskim akademijama Botafoga i Sao Paula. U Evropi je pored Torina kratko bio na pozajmici u Bolonji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike