Novo Partizanovo čudo u Superligi! Od 0:2 do 3:2 za tri boda i prestizanje Zvezde na tabeli!(VIDEO)

17.09.2023

22:02

0

Autor: G. F.

Radikalizovan protest navijača, na udaru deo tribina namenjen rukovodstvu kluba

Novo Partizanovo čudo u Superligi! Od 0:2 do 3:2 za tri boda i prestizanje Zvezde na tabeli!(VIDEO)
Mateus Saldanja - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana ostvarili su pobedu nad Radnikom od 3:2 (0:2) u šokatnom duelu 7. kola Superilge Srbije.

Svašta smo videli večeras u Humskoj, a na kraju lepši deo priče ide na račun crno-belih koji su sa nova tri boda prestigli Crvenu zvezdu na tabeli. A to je slika koja odavno nije viđena u srpskom fudbalu.

Posle prvih 45 minuta sve je delovalo kao bajka za goste iz Surdulice. Vodili su 2:0, imali rešenja za sve napade Partizana i delovalo je da su na veoma dobro putu da naprave senzaciju u Humskoj. Gol Matije Gašića iz 6. minuta bilo je pravo remek-delo, a nema se šta prigovoriti ni pogotku Borka Duronjića posle kontre u 27. minutu.

Dvostruka izmena Igora Duljaja na poluvremenu koji je na teren poslao Nemanju Nikolića i Gajas Zahida donela je rezultat. Pod velikim pritiskom bili su gosti, a popustili su u 61. minutu. Upravo je Nikolić sjajno asistirao Zahidu za 2:1.

Nastavili su crno-beli sa agresijom, pa u 78. minutu izborili penal. Brazilac Saldanja je namestio loptu na belu tačku, iako je upravo on bio fauliran, i uspeo da savlada veoma dobrog golmana Radnika Ranđelovića. Pokazao je sudija da će se igrati još 6 minuta po isteku 90, a u trećem minutu nadoknade ponovo je Saldanja oboren pred golom gostiju.

Sada je loptu na belu tačku namesti Natho, Ranđelović je bio blizu da mu odbrani penal, ali je lopta ipak završila iza njegovih leđa. Šokantan meč u Humskoj završen je sa 3:2 za Partizan, koji je imao istu situaciju i u prethodnom kolu kada je posle 0:2 savladao IMT.

BLOG UŽIVO:

103. minut - Gotovo je! 

93. minut - Novi penal za Partizan! Ponovo je Saldanja oboren. Odgurnut je sa leđa na pola metra od gola kada je trebalo samo da smesti loptu u gol. Oreščanin je dobio crveni karton zbog tog faula. Dugo se veća u VAR sobi da li je napadač Partizana bio u ofsajdu! Sada Natho izvodi penal i pogađa!

92. minut Veliki promašaj Partizana, pa šut Belića kojij Ranđelović skreće u korner.

89. minut - Umesto Severine u igri je Baždar. Igraće se još 6 minuta, iako deluje da je nadoknada trebalo da bude duža.

87. minut - Posle kraće pauze nastavljaju se napadi Partizana. Saldanja zamalo kratak nakon centaršuta Natha.

83. minut -  Stigla je lopta do Severine na krilu, ali centaršut nije bio dobar.

80. minut - Saldanja je i namestio loptu na belu tačku i pogodio za 2:2!

79. minut - Penal za Partizan. Saldanja je okrenuo MIlićevića, koji ga je sapleo.

77. minut - Novi odličan potez Nikolića. Spušta tešku loptu do Saldanje, ali on pravi faul u borbi z aloptu.

76. minut - Kočić oštrim startom seče kontru Klulua, koji traži kaznu za protivnika, ali se sudija ne slaže s njim.

74. minut - Aldo Kalulu je zamenio Šehovića. Zanimljiva izmena Duljaja.

74. minut - Ponovo je ispala odbrana Partizana, ali se Tomašević nije najbolje snašao, pa je od svega Radnik dobio samo korner. Posle udarca iz ugla nije bilo opasnosti.

73. minut - Prva nesigurnija intervencija Ranđelovića, koji je poleteo u prazno posle centašuta, ali uspeo vrhovima prstiju da skloni loptu iz dometa napadača Partizana.

70. minut - Oborili su gosti ritam utakmice posle one gužve, ali crno-beli imaju priliku da iz slbodnog udaraca urade nešto više. Severina je fauliran na 25 metara iskosa. Natho je centrirao, Ilić glavom šutirao preko gola.

65. minut - Gužva na terenu, u sukobu fudbaleri dva tima. Žuti kartoni za Natha i golmana Ranđelovića.

61. minut - Gol Gajasa Zahida, ali treba sačekati da se vidi da li je sada sve bilo regularno. Jeste! Urodile su plodom izmene Igora Duljaja pošto je rezervista postigao gol, a asistirao mu je "kolega sa klupe" Nemanja Nikolić.

60. minut - Prešli su centar i gosti i dobili korner na poklon. Umesto Mitoševića je ušao Milićević pre ubacivanja lopte iz ugla. Probali su gosti da urade nešto preko prve stative, nisu uspeli a kontru Saldanje zaustavili su faulom. Žuti karton dobio je Abubakar.

57. minut - Igra se bukvalno na samo 30 metara terena. Non-stop su crno-beli u kaznenom prostoru Radnika ili blizu, ali put lopti do mreže ne pronalaze.

54. minut - Pritiska domaći tim, posle kornera se Nikolć našao sam na sedam od gola. Primo je loptu, a onda je poslao visoko iznad prećke.

51. minut - Šansa za Partizan. Nikolić petom proigrava Zahida, ali njegov udarac nije dovoljno dobar da savlada Ranđelovića.

46. minut - Dvostruka promena u redovima Partizana. Na terenu su Zahid i Nemanja Nikolić, a u svalčionici su ostali Kanute i Menig. Očigledno je da će crno-beli sve karte baciti na napad. Počelo je udarcem Saldanje sa nekih 17 metara, lopta je otišla preko gola.

Završeno je prvo poluvreme. Gosti vode 2:0! Partizan nije koristio svoje šanse, gosti jesu, ali će biti mnogo buke oko poništenog gola crno-belima.

40. minut - Nema gola! Poništen je gol Partizana! Oko ovoga će biti velike buke.

38. minut - Saldanja postiže gol za Partizan! Akcija od noge do noge i rutinska egzekucija Brazilca. Protesti klupe Radnika. Em je Duronjić bio van igre zbog krvarenja, em je jedan igrač gostiju ležao na terenu posle duela sa Hajdarevićem. Deluje da nema ništa sporno, ali se čeka VAR soba i sudija ide da gleda snimak.

34. minut - Kanute je dobio žuti karon zbog udaranja Duronjića, koji je završio krvavog lica na terenu.

27. minut - 2:0 za goste! Kazna neumoljivo stiže. Kontra Radnika i duplirano vođstvo usred Humske. Strelac Duronjić.

26. minut - Kako samo brani Ranđelović, ali mu pomažu i defanzivci Radnika. Nekoliko udaraca crno-belih, pa Belićevabomba za kraj, ali ništa.

24. minut - Veliak prilika za Partizan, ali štu Natha golman Ranđelović vrhovima prstiju skreće do stative.


14. minut - Crno-beli su agresivniji, ali njihovi napadi ne donose čak ni pretnju gostima.

10. minut - Nova šansa za crno-bele. Centaršut Natha, Saldanja glavom preko gola.

4. minut - Prva šansa za Partizan, ali Saldanja nije uspeo da nadmudri golmana Ranđelovića. 

19.39 - Sa nekoliko minuta kašnjenja utakmica je počela, tribine su očekivano veoma slabo popunjene.

19.25 - Sve smo bliži početku susreta u kom igraju treći najbolji napad i ubedljivo najbolja odbrana u Superligi. Partizan je postigao 13 golova u prvih 6 kola (crno-beli imaju utakmicu manje), a Radnik je na 6 mečeva samo 2 puta vadio loptu iz mreže.

18.10 - Duel Partizana i Radnika vodiće Dejan Trifković, a pomagaće mu Nikola Borović i Nikola Rijavec. Četvrti sudija je Jelena Međedovič, delegat Milorad Vučković, dok će u VAR sobi biti Pavle Tomić i Milan Minić.

17.55 - Poznati su i sastavi timova za početak susreta na stadionu u Humskoj uliici.

Partizan: Jovanović, Šehović, Marković, Ilić, Stojković, Belić, Kanute, Natho, Severina, Menig, Saldanja.

Radnik : Ranđelović - Bogdanović, Duronjić, Gašić, Abubakar, Hajdarević, Jović, Kunić, Oreščanin, Vranjnin, Mitošević.

16.50 - Trener Partizana Igor Duljaj rekao je u najavi meča da bi voleo da i fudbaleri imaju istu podršku kao košarkaši. Zasad to ne izgleda tako realno.

 

 

16.35 - Vruća uvertira u utakmicu u režiji navijača Partizana. Grobari su radikalizovali svoj protest i oštetili svečanu ložu u kojoj sede gosti i rukovodstvo kluba. Fotelje su uništene, a na zidovima su grafiti "uprava napolje" i "lopovi".

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike