Zvezda u ovakvoj situaciji nije bila 10 godina! Misli su u Ligi šampiona, a šta ćemo sa odbranom srpskog trona?

16.09.2023

22:39

0

Autor: A. Š.

Crveno-beli posle jedne decenije doživeli dva poraza u prvih sedam kola nacionalnog šampionata

Zvezda u ovakvoj situaciji nije bila 10 godina! Misli su u Ligi šampiona, a šta ćemo sa odbranom srpskog trona?
Fudbaleri Crvene zvezde pred navijačima posle poraza od Čukaričkog - Copyright MN Press

Umesto uživanja u pripremi za početak Lige šampiona, nad Marakanom se nadvio veliki oblak sumnje u mogućnosti, na prvi pogled i barem za srpske prilike, veoma moćne Crvene zvezde. U predvečerje gostovanju prvaku Evrope i Premijer lige Mančester sitiju na startu nove sezone elitnog takmičenja crveno-beli su dobili još jedan šamar u Superligi i našli se u situaciji u kojoj nisu bili 10 godina.

Posle Voždovca, srpski šampion poražen je i na Banovom brdu, gde je Čukarički slavio 2:1 ostavivši Zvezdu na „samo“ 15 osvojenih bodova posle sedam kola.-

A, ako nešto u svemu može da bude utešno za sve na crveno-beloj strani Topčiderskog brda jeste činjenica da je Zvezda pre jedne decenije, kada se našla u identičnoj situaciji, osvojila šampionski pehar prekinuvši tada šestogodišnju vladavinu Partizana srpskim fudbalom.

Bila je to sezona koju ju sa klupe vodio Slaviša Stojanović. Jedan od najdražih timova u srcu svakog zvezdaša prošao je pravi pakao na otvaranju te sezone, „kruisan“ skandaloznim skidanjem dresova igračima posle poraza od Voždovca na Vračaru.

Bio je to drugi neuspeh Stojanovićevog tima, posle poraza od Javora i remija sa Donjim Sremom, što je kod navijača željnih skidanja sa trona večitog rivala probudilo žestoku sumnju u takav epilog.

Ipak, za razliku od te sitacije, Dragović i drugovi večeras su sa stadiona Čukaričkog ispraćeni pesmom u čemu je sigurno doprinela i činjenica da je ovaj Zvezdin tim pre samo nekoliko meseci izborio, istorijsko, direktno učešće u Ligi šampiona.

Ipak, razloga za paljenje alarma na najvećem srpskom stadionu i te kako ima… Jer, situacija nije nimalo lepa i prijatna. A posle gostovanja u Mančesteru Zvezdi sledi i odlazak u Humsku, na prvi večiti derbi u sezoni…

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike