Siti skuplja pare za Kejna: Štoper može da ide, Real Madrid i Juventus zainteresovani, problem je obeštećenje

21.08.2021

08:55 >> 09:27

0

Ko hoće, može da ide, ali uz obeštećenje

Siti skuplja pare za Kejna: Štoper može da ide, Real Madrid i Juventus zainteresovani, problem je obeštećenje
Copyright Emerik Laport, Profimedia

Poprilično se istrošio Mančester siti u ovom prelaznom roku, pogotovo dovođenjem Džeka Griliša za 117 miliona evra. Izgleda ipak da ni kasica šampiona Engleske nije bez dna, međutim.

Kao što se zna, Siti odavno juri Harija Kejna, koji takođe želi da ide iz Totenhema, ali će ta akvizicija koštati MINIMUM 150 miliona evra, a verovatnije je da će biti bliže i sumi od 190 miliona.

Deo para bi mogao da se sakupi prodajom Emerika Laporta. Odnosno, kako je to Dejli mejl formulisao “klub mu neće praviti problem da ode”. Njegovo obeštećenje je 70 miliona evra.

Laport se nije naigrao prošle sezone, pošto se Pep Gvardiola češće odlučivao za Rubena Dijaša i Džona Stonsa kao štoperski par.

Real i Juventus su poslednjih meseci pokazivali interesovanje za Laporta, ali je veliko pitanje da li će pristati na Sitijevu cenu, koja je veća nego kad su ga dovodili iz Bilbaa.

Gvardiola je priznao da je “trojici ili četvorici” zvezda poručio da klubu pokažu ponude koje su dobili ako su nezadovoljni vremenom provedenim na terenu.

Siti skuplja pare da bi platio obeštećenje za Kejna. Engleski mediji procenjuju da je Bernardo Silva najbliži odlasku.

Ako se desi da neko kupi Laporta, Gvardiola će ostati na Nejtanu Akeu i cenjenom omladincu Luku Mbeteu kao zamene za štoperske pozicije.

Siti je u prvom kolu izgubio od Totenhema, a danas igra sa Noričom. Glavni problem klubu je trenutno spremnost Kevina de Brujnea, možda i najboljeg igrača lige, koji još od Eura vuče povredu članka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike