Između dva duela sa Santa Klarom: Partizan gostuje debitantu, Stanojević najavio povratak veoma važnog igrača

21.08.2021

16:51

0

Bilo je priče i o Portugalcima

Između dva duela sa Santa Klarom: Partizan gostuje debitantu, Stanojević najavio povratak veoma važnog igrača
Copyright Aleksandar Stanojević, Nemanja Jović/MN Press

Partizan će između dve utakmice plej-ofa za Ligu konferencija sa Santa Klarom odigrati i jednu utakmicu Superlige. Ekipa Aleksandra Stanojevića gostovaće sutra debitantu u elitnom takmičenju, Kolubari.

Susret sa Lazarevčanima koje predvodi Dejan Đurđević je najavio šef struke, crno-belih, trenutno drugoplasiranog tima na tabeli.

– Sutra je za nas vrlo važno da ostanemo konkurentni u borbi za prvu poziciju. Kolubara je vezala dve pobede, igraju kod kuće, mi imamo gust raspored posle puta danas nam je prvi trening. Videćemo u kakvoj su situaciji igrači sa zdravljem. Napravićemo promene, osvežiti ekipu, dati šansu nekim igračima koje stalno rotiramo. Rekao sam da uvek rotiramo 16-17 igrača, koje ćemo stalno rotirati, nevezano za umor. To će biti u narednoj utakmici, koju spremno dočekujemo – kazao je Stanojević i najavio povratak Nemanje Jovića.

pročitajte još:

– Jović je spreman, već će biti u konkurenciji za sutrašnju utakmicu. Za Zdjelara, pokušava ubrzanim tokom da se oporavi, ne znamo stvarno šta će biti. Dača Pantić ne znamo da li će biti spreman za Santa Klaru. Zdjelar želi i voleo bi da zaigra, naravno obojica neće biti spremna za meč protiv Kolubare. Mi ne odmaramo, nego rotiramo.

Što se tiče mlađih igrača, dobiće kao do sada šanse. Nama je svaka utakmica posebna, svaka nam donosi borbu za prvo mesto, nema mesta kalkulacijama. Igraće najbolji tim u ovom trenutku. Definitivno sutra pre podne ćemo doneti odluku ko će igrati.Planiramo da Stevanović brani sutra, zaslužio je to. Ako me već pitate. Navešćete me da izdiktiram sastav, ima tu logičnih stvari. Polako se hvata ritam.

Crno-beli su prvi meč sa Santa Klarom igrali prilično daleko od kuće, na Azorskim ostrvima. A tokom puta je bilo komplikacija.

– Čekali smo dugo, ali da ne pravimo teorije zavere. Posle dugog puta smo čekali na aerodromu, sve je to normalno, juče su igrači imali slobodan dan, nisu spavali celu noć, već treću utakmicu imamo takvu situaciju. To ostavlja određene posledice, ali juče smo odmorili, ja sam lično se dobro odmorio. Mislim da će se igrači dobro osećati, mislim da smo svi spremni.

Zatim je pričao i o predstojećem revanšu, u četvrtak u Beogradu.

– Igramo pred svojim navijačima, verujem u svoje igrače. Ne vidim razlog da nisam optimista. Biće teško, igramo protiv ekipe iz Portugala, iz teške lige. Ne moraju to da budu velike ekipe, da budu sjajne. Igrali su odlično u kvalifikacijama, slično je u Engleskoj, Francuskoj. Teško je igrati sa njima. Ali verujem da možemo uz naše navijače, uz podršku kao protiv Sočija da pobedimo – zaključio je Stanojević.

Utakmica će biti odigrana sutra, sa početkom u 21 čas.

pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike