Imaće Bilbao za čime da žali, Barsa se provukla na „San Mamesu“

21.08.2021

21:58 >> 22:24

0

Autor: Adam Štulić

Atletik igrao 1:1 s Kataloncima u derbiju 2. kola Primere

Imaće Bilbao za čime da žali, Barsa se provukla na „San Mamesu“
Copyright Seržinjo Dest na meču s Atletik Bilbaoom foto: Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos

Ostala je Barselona neporažena posle prva dva kola Primere, ali će Ronald Kuman morati mnogo da poradi, pre svega na defanzivi svog tima, ukoliko želi da se ravnopravno uključi u šampionsku trku sa madridskim rivalima Atletikom i Realom.

Na jednom od najtežih gostovanja Barsa se vratila s bodom, pošto je na „San Mamesu“ igrala 1:1 sa Atletik Bilbaoom.

Imaće domaći za čime da žale, pogotovo posle prvih 45. minut u kojima su golman Neto i prečka, koju je u 11. minutu pogodio Sanset, sačuvali Barsi nulu do odlaska na veliki odmor.

Terensku inicijativu domaći su konačno materijalizovali u 50. minutu, kada je Martinez glavom sproveo loptu u mrežu Katalonaca, posle centaršuta iz kornera Munijaina.

Tek kada su primili gol fudbaleri Barse su počeli da igraju fudbal. Pretili su Katalnci u nekoliko navrata, pre nego što je Memfis Depaj, na asistenciju Serhija Roberta, u 75. minutu doneo izjednačenje Kataloncima, koji su meč završili sa igračem manje posle direktnog crvenog kartona kojeg je u trećem minutu nadoknade dobio Erik Garsija.

Ranije danas, Betis i Kadiz igrali su 1:1, bodove su podelili Granada i Valensija istim rezultatom, te Espanjol i Viljareal (0:0). Jedinu pobedu u subotnjem izdanju Primere ostvarila je Majorka na gostovanju protiv Alavesa – 1:0.

U nedelju se sastaju Sosijedad – Rajo Valjekano, Atletiko Madrid – Elče, Levante – Real Madrid, dok u ponedeljak igraju Hetafe – Sevilja i Osasuna Selta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike