Već u januaru počinje rat za igrača koji je budućnost fudbala? Haland dostupan već na zimu, bogati stali u red

22.08.2021

09:31

0

Dostupan je najbogatijima, a treba baš svima

Već u januaru počinje rat za igrača koji je budućnost fudbala? Haland dostupan već na zimu, bogati stali u red
Copyright Erling Braut Haland, Profimedia

Najtraženiji mladi igrač današnjice Erling Haland mogao bi da napusti Borusiju Dortmund već u januaru, a ne na leto!

Englezi pišu da bi otkupna klauzula od 75 miliona evra mogla postati aktivna već u zimskom prelaznom roku, a ne na leto, kakvo se do sada mislilo.

Ovo bi moglo da izazove pravi rat na tržištu. U cenkanje bi mogli da se uključe najbogatiji klubovi Premijer lige – Mančester siti, Mančester junajted i Čelsi. Oni bi svi voleli da se domognu igrača koji je budućnost fudbala.

Ne treba tu zaboraviti ni Real Madrid, Barselonu i druge klubove.

Haland ima samo 21 godinu, a u 63 nastupa za Borusiju postigao je stvarno neverovatna 62 gola.

Barselona je navodno ovog leta probala da ga dovede, ali je Dortmund tražio čak 175 miliona evra. To je bilo pre nego što se otkrilo u kakvim je finansijskim problemima, zbog čega je ostala i bez svoje ikone Lionela Mesija.

Ipak, moguće je i da ovog leta niko nije posebno zapinjao jer su znali da će biti dostupan pola godine pre očekivanog. Objektivno, 75 miliona evra je vrlo dostupno za skoro sve evropske bogataše.

Ko će se tačno uključiti u trku zavisi i od finiša ovog prelaznog roka. Siti juri napadača posle odlaska Serhija Aguera u Barselonu i nedoumica oko Gabrijela Žezusa. Prva meta je Hari Kejn, ali moguće je da čak ni oni neće hteti da plate 187 miliona funti. Pominjao se i Dušan Vlahović, ali na kraju nije izneta nikakva ponuda.

Gradski rival Junajted ima Edinsona Kavanija kao prvog napadača, ali on ima 34 godine i očekuje se da će otići kad mu istekne ugovor na kraju sezone.

Čelsi je potrošio za taj klub rekordnih 115 miliona evra za Romelua Lukakua, tako da je, bar na papiru, njima najmanje “frka” od engleskih “teškaša”.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike