Luković vratio sina bivšeg saigrača u nacionalni tim: U maju je ovaj slučaj podigao prašinu, nesuglasice rešene pred Italiju!

29.08.2023

11:41

0

Autor: A. S.

Pronađeno je rešenje najbolje za obe strane

Luković vratio sina bivšeg saigrača u nacionalni tim: U maju je ovaj slučaj podigao prašinu, nesuglasice rešene pred Italiju!
Lazar Jovanović - Copyright MN Press

Kada je sredinom maja Aleksandar Luković rešio da iz kadetske reprezentacije odstrani mladog Lazara Jovanovića, podigla se velika prašina. Bilo je govora o narušavanju discipline, a potom je usledilo i saopštenje matične Vojvodine, koja je istakla da poštuje odluku selektora.

Danima se raspredalo kako je sin čuvenog reprezentativca Srbije, Milana Laneta Jovanovića narušio atmosferu u nacionalnom timu, a Luković ga je uvrstio na najnoviji spisak i pokazao da su problemi rešeni.

Spisak igrača za meč u Italiji, 7. septembra:

Golmani: Vanja Radulaški (Partizan), Viktor Džodić (Monpelje), Stefan Pjanović (Voždovac)

Odbrana: Andrija Makaji (Spartak), Ilija Kostić (Grafičar), Andrej Popović (Partizan), Stefan Mitrović (Čukarički), David Đurić (Grafičar),

Vezni red: Andrej Petrović (Grafičar), Ognjen Ugrešić (Partizan), Zoran Alilović (Partizan), Dimitrije Janković (Partizan), Uroš Tegeltija (Crvena zvezda), Veljko Vukojević (Crvena zvezda), Lazar Velicki (Vojvodina), Uroš Ćuk (Partizan)

Napad: Andrej Subotić (Čukarički), Lazar Jovanović (Vojvodina), Veljko Jocić (Spartak), Nikša Delibašić (Čukarički), Dušan Jovanović (Partizan)

Mladi Jovanović je bio precrtan sa spiska pred Evropsko prvenstvo za kadete u Mađarskoj, na kome je Srbija eliminisana u četvrtfinalu, a Luković je taj potez obrazložio rečima:

- Napravio sam interni dogovor sa igračima i uspostavio kodeks ponašanja koji je bio ključni faktor u stvarnaju pozitivnog ambijenta u ekipi u protekle dve godine. Selekcija je proces koji traje i shodno svemu tome doneo sam odluku da se na spisku ne nađe Lazar Jovanović napadač Vojvodine. Napravio je disciplinski prekršaj koji se kosi sa mojim uverenjima i vrednostima koje svi zajedno promovišemo u reprezentaciji. Razgovarao sam sa njim, smatram da je shvatio poruku. Za mene su svi igrači isti i vrlo dobro to znaju. Veliki je talenat našeg fudbala, njegovi igrački kvaliteti nisu sporni. Moj dobronamerni savet mu je da izvuče pouku i bude bolji - rekao je selektor tada.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike