I Zvezda ima mane! Najmlađi tim u Superligi veruje u čuda

26.08.2023 | 06:49

Autor: D. N.

Trener Voždovca svestan da ima mnogo činjenica koje im ne idu na ruku, ali nema predaje

Copyright MN Press

Mali beogradski derbi zakazan je za večeras, od 19 časova. Fudbaleri Voždovca će u utakmici 5. kola Superlige ugostiti vodeći tim na tabeli, Crvenu zvezdu koja ima maksimalan učinak.

U novu rundu, oba tima dolaze posle pobeda u prethodnom kolu. "Zmajevi" su pobedili Železničar sa 1:0 i nakon tog meča nalaze se na osmom mestu sa šest osvojenih bodova, dok su crveno-beli slavili nad Spartakom sa 3:0 i lideri su sa 12 bodova.

- Za utakmicu sa Zvezdom spremamo se kao i za svaku drugu. Ipak, svesni smo snage i moći narednog rivala u odnosu na druge ekipe iz lige. Ali svaki tim ima svoje prednosti i mane, pa tako i crveno-beli. Mi nećemo odustati od naše filozofije, hoćemo da probamo da nametnemo svoj stil igre po čemu smo i postali prepoznatljivi - rekao je šef stručnog štaba Voždovca, Marko Savić.

- Zvezda ne samo što je dugi niz godina šampion, već je veliko čudo kada ne uzme sva tri boda. Njihov poslednji poraz retko ko i pamti, jer je od njega prošlo više od godinu dana.To su sve činjenice koje nama ne idu na ruku, međutim, u sportu se čuda dešavaju i mi verujemo da smo sposobni da uz povoljne okolnosti iznenadimo velikog favorita.

Strateg "Zmajeva" ima iza sebe međunarodno iskustvo, s obzirom da sa estonskom Levadijom ima osvojenu triplu krunu.

S druge strane i Barak Bahar ima bogato iskustvo iza sebe imajući u vidu da je šest puta bio šampion Izraela, dok sa srpskim klubom i dalje ne zna za poraz.

- Zvezda igra fudbal na vrhunskom nivou, a detelji koje je Barak promenio su svakako intenzitet i nivo discipline. Zvezda je i kod predhodnih trenera bila dominantna, ali mislim da je trenutna selakcija igrača možda i najjača u poslednjih nekoliko godina. Takođe, i energija u ekipi je zaista na dobrom nivou trenutno - zaključio je Savić.

Inače, ekipa Voždovca je veoma mlada, sa prosekom od 21 godine. I povodom ovog podatka, pričao je u Zvezdin trener.

- Upoznati smo sa činjenicom da je Voždovac najmlađa ekipa u Superligi. Sastavili su tim od talentovanih i mladih igrača, ne samo onih koji su prošli Omladinsku školu Crvene zvezde, već i fudbalera iz drugih klubova. Voždovac je dobra ekipa, koju krasi brzina, ali i ambiciozni pojedinci. Na mojim igračima je da nastave sa dobrim partijama i da razmišljaju o svojoj igri - kazao je Bahar.

Kao što je rečeno, meč će početi u 19 časova, uz direktan prenos na Premiumu 1 TV Arena sport.

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam