Jokić komentarisao golove Rikarda u Lazarevcu: Dobro je što Arena prikazuje ono što vidi VAR sudija

23.08.2021

18:50

0

Stručni konsultant suđenja u Superligi zadovoljan što navijači imaju potpuni uvid u sporne situacije

Jokić komentarisao golove Rikarda u Lazarevcu: Dobro je što Arena prikazuje ono što vidi VAR sudija
Copyright Zdravko Jokić/Arena Sport TV

Uvođenje VAR tehnologije u srpsku Superligu pokazuje se kao pun pogodak. Možda se gleda češće nego na ostalim evropskim terenima, možda procedura donošenja odluka produžava utakmice, ali makar ne ostavlja ni najmanju sumnju u donete odluke.

Oba gola Partizana, koje je Rikardo postigao protiv Kolubare bili su regularni, potvrdio je i Zdravko Jokić, komentator suđenja na TV Arena Sport. Bivši arbitar se osvrnuo na pridike navijača koji su tražili prikazivanje spornih situacija onako kako se vide u VAR sobi kada se donosi konačna odluka i sada je tehnički i to omogućeno tokom prenosa utakmica.

– Poslednjih dana sam mogao često čuti kritike navijača da ne vide dobro sve sporne momente koji prolaze kroz proceduru VAR tehnologije. Kažu, “vi vidte ofsajd situacije, ali mi ih ne vidimo, dajte i nama sliku da se mi uverimo”. Evo, dobro je što je sad Arena počela da prikazuje sporne trenutke – rekao je stalni komentator spornih situacija na superligaškim terenima i nastavlja:

– Da vide ljudi, da to nisu priče u prazno. Možete da vidite i da je drugi gol Rikarda ista situacija, dobro je što taj VAR postoji. Nekada smo ubeđeni da je telo igrača u ispravnom položaju, a sada dobijemo podatak da se ono nalazilo u ofsajdu šest centimetara u nedozvoljenoj situaciji baš na utakmici gde je Lazar Lukić bio VAR sudija.

Jokić se osvrnuo i na jedinu spornu situaciju na utakmici Crvene zvezde i TSC, kada je pomoćni sudija već u 3. minutu pustio Pavkova da završi napad, iako je postojala sumnja da se nalazio iza leđa poslednjeg igrača u odbrani gostujućeg tima. Centarfor Zvezde iz te akcije nije postigao gol, pa i nije bilo potrebe da se stvara dalja polemika.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike