Partizan žestoko kažnjen! UEFA bez milosti, i novčana sankcija i zatvaranje tribina!

22.08.2023 | 21:29

Autor: 24sedam

Novi udarac za klub iz Humske koji je već bio uslovno kažnjen

Copyright MN Press

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da je novčano kaznila Partizan sa ukupno 70.000 evra i zatvaranjem dela tribina za 17.000 mesta na narednoj utakmici u evropskim takmičenjima u kojoj će crno-beli biti domaćini zbog ispada navijača na revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Sabaha.

Kako se navodi u saopštenju, crno-beli su kažnjeni zbog niza propusta na revanš meču protiv Sabaha koji je odigran prošlog četvrtka. Partizan je tada posle boljeg izvođenja penala eliminisao Sabah i izborio plasman u plej-of najslabijeg UEFA takmičenja.

UEFA je u obrazloženju navela da je Partizanu aktivirana uslovna kazna iz marta ove godine zbog "rasističkih povika" navijača zbog čega će crno-beli morati da zatvore deo tribina za 2.000 mesta.

UEFA je kaznila Partizan i sa 30.000 evra i zatvaranjem dela tribina na narednom meču u evropskim takmičenjima za još 15.000 mesta zbog diskriminatorskog ponašanja navijača.

Partizan je kažnjen sa 30.000 evra zbog upada pristalica crno-belih po završetku meča sa Sabahom, zatim sa 10.000 evra zbog provokativnih poruka navijača, koje su bile uvredljivog karaktera.

U saopštenju se ističe da će crno-beli morati da obaveste UEFA-u, koji sektori stadiona u Humskoj će biti zatvoreni za navijače na meču protiv Nordšelanda.

Prvi meč plej-ofa za plasman u LK između Nordšelanda i Partizana biće odigran u četvrtak, a revanš je nedelju dana kasnije u Beogradu.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug