Premijer liga spustila rampu reprezentativcima! FIFA preti suspenzijom, treba li Srbija da brine?

25.08.2021

08:04 >> 08:10

0

Klubovi ne žele da rizikuju, ali nije sve izgubljeno

Premijer liga spustila rampu reprezentativcima! FIFA preti suspenzijom, treba li Srbija da brine?
Copyright Aleksandar Mitrović/Profimedia

Premijerligaški klubovi jednoglasno su odlučili da ne puste svoje fudbalere da putuju u zemlje koje su na crvenoj listi Britanije.

Oni tako žele da izbegnu 10 dana karantina po povratku sa reprezentativnih obaveza. 

Liverpul i Mančester siti su se prvi oglasili i stavili svima do znanja da će blokirati igrače kao što su Mohamed Salah ili Brazilci iz tima, da putuju u svoje zemlje. U noći između utorka i srede ostali klubovi su stali uz njih. 

Naravno, ovo nije konačna odluka, ovo je još jedan u nizu pokušaja da se britanska vlada natera da napravi ustupke prema tim fudbalerima, odnosno da ne moraju da idu u samoizolaciju. 

FIFA pokušava da pronađe rešenje u razgovorima sa klubovima, nacionalnim savezima i vladama zemalja. 

Ali, ako to ne uspe, FIFA bi mogla da kazni klubove. Sankcija koja se pominje jeste zabrana igranja za klubove u pet dana od povratka sa reprezentativnih obaveza. 

Vlada Britanije popustila je pravila o karantinu tokom Evropskog prvenstva ovog leta. Zbog toga se našla na žestokom udaru javnosti, tako da je sada jako oprezna pre nego što uradi nešto slično. 

– Klubovi su uzdržano, ali jednoglasno odlučili da ne puste igrače za reprezentativne utakmice za zemlje koje se nalaze na crvenoj listi – navodi se u saopštenju Premijer lige.  

Ova odluka odnosi se na skoro 60 igrača iz 19 klubova. Oni bi trebalo da putuju u 26 zemalja na crvenoj listi. 

Srbija neće biti na udaru zbog ovog pravila, jer nije na crvenoj listi Britanije. Nemanja Matić i Luka Milivojević su se oprostili od reprezentacije, tako da od naših rerpezentativaca na Ostrvu igra samo Aleksandar Mitrović.  

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike