On je objavio da Nejmar ide u PSŽ, a sad ga vraća u Barselonu! Brazilca jedan korak deli od Nou Kampa!

11.08.2023 | 19:51

Autor: A. Š.

Navodno, Katalonci su veoma optimistični po pitanju povratka jednog od najboljih napadača sveta, ali je preduslov za to veoma komplikovan za ostvarivanje

Copyright Profimedia

Mnogo je poslednjih dana bilo oprečnih informacija oko Nejmarovog potencijalnog povratka u Barselonu. Jedina izvesnost bila je da Brazilac i čelnici PSŽ-a traže model po kojem bi prevremeno okončali izuzetno skupu saradnju, koja nikome nije donela ono što je očekivao..

Barselona već nedeljama tiho figurira kao jedna od potencijalnih Nejmarovih novih desitancija u karijeri. Ali, vesti o tome su iz dana u dan bile prilično oprečne, pa je tako Brazilac juče bio nadomak „Nou Kampa“, a već danas ga Ćavi nije želeo u timu zabrinut za harmoniju u svlačionici.

Ipak, deluje da je jedan od najboljih svetskih napadača u 21. veku blizu povratka u Kataloniju. Tako barem tvrdi Marselo Behler, novinar koji je 2017. lansirao ekskluzivu o Nejmarovom rekordnom transferu u PSŽ.

Prema Behlerovim saznanjima, Katalonci „samo“ čekaju da Brazilac dobije čiste papire od francuskog šampiona i veoma su optimistični u pogledu svojih šansi da završe povratak Nejmara.

Iako su brojni francuski mediji u petak izvestili kako ne postoji šansa da Parižani brazilskog reprezentativca puste bez obeštećenja, jer bi im to potencijalno stvorilo ozbiljne probleme sa finansijskim fer-plejom, u Barsi veruju da će sjajni napadač odbiti pozive iz Saudijske Arabije i „izboksovati“ kod čelnika „svetaca“ da ga prepuste Kataloncima.

Što se tiče Nejmarovih primanja na „Nou Kampu“, brojni španski mediji su prethodnih dana izveštavali o spremnosti Brazilca da se odrekne značajnog dela finansijskog kolača, jer i on sam ima veliku želju da ponovo ponese dres španskog prvaka. Ovo potvrđuje i Behler, koji je otkrio da su u katalonskoj prestonici Nejmaru spremili „jednogodišnji ugovor sa malom platom“.

Na kraju, Marselo Behler ponavlja da se oko Barselona stvara veliki optimizam po pitanju povratka Brazilca, čak i da je trener Ćavi Ernandez značajno popustio u svojim stavovima, te je vrlo verovatno da će Nejmar ponovo zadužiti bordo-plavi dres pod uslovom da prethodno raskine ugovor sa PSŽ-om.

BONUS VIDEO

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam