Valensija u velikom problemu! Mora da zabrani navijačima "lek za živce", pacovi su napravili haos!

02.08.2023

11:52

0

Autor: G. F.

Čelnici španskog kluba bili su prinuđeni na ovakvu odluku

Valensija u velikom problemu! Mora da zabrani navijačima "lek za živce", pacovi su napravili haos!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Oni koji idu na sportske događaje naučili su da na tribinama, s vremena na vreme začuju ono čuveno "kikiriki, semenke, suncokret, zanimacija za zube"...

Postale su te grickalice, taj "lek za živce", neizostavni kolorit gotovo svakog sportskog događaja na celoj planeti. Jednostavno je lakše prebroditi sve stresove uz tu zanimaciju.

Daje to neki poseban šarm navijačkom pokretu, ali se sada pojavila i loša strana cele priče. I to u Valensiji, španskom fudbalskom gigantu. Čelnici kluba bili su primorani da donesu odluku o zabrani grickanja suncokreta na svom stadionu. Navijači su se najpre našli u čudu i šoku, a onda je stiglo i objašnjenje.

Najpre činjenica da preveliki broj ljuski dovodi do zapušenja odvodnog sistema, a to je posle veoma teško očistiti, a onda i daleko veća muka - suncokret privlači pacove koji okupiraju stadion!

Odatle i teška i nepopularna odluka da od 5. avgusta i prijateljskog meča sa Aston Vilom na stadionu bude zabranjena prodaja suncokreta. Čelnici kluba su ipak napravili kompromis i dozvolili navijačima da semenke kupe van stadiona pod uslovom da otpatke bacaju u posebne, samo za tu namenu predviđene kese.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike