Važna poruka iz Partizana navijačima: Bez ulaska u teren, rasizma i baklji, UEFA će nas oštro kazniti

26.08.2021

09:14

0

Autor: Milan Nastić

Čelnici crno-belih očekuju da meč protiv Santa Klare prođe u sportskoj atmosferi

Važna poruka iz Partizana navijačima: Bez ulaska u teren, rasizma i baklji, UEFA će nas oštro kazniti
Copyright MN Press

Čelnici Partizana pozvali su večeras navijače u meču protiv Santa Klare u kvalifikacijama za plasman u grupnu fazu Lige konferencija da navijaju fer, ne ulaze u teren, kako klub ne bi bio oštro kažnjen od strane UEFA.

– Partizan večeras igra najvažniju utakmicu na početku nove sezone i ona je poslednji stepenik do grupne faze Lige konferencija. Usled velikog broja disciplinskih prekršaja na evropskim utakmicama u poslednjih nekoliko sezona, izazvanih nepoštovanjem propisa UEFA (paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava u teren, prekršaji u vezi sa rasizmom, utrčavanje publike na teren, blokiranje prolaza na tribinama i slično), Partizan je na korak od izuzetno oštrih sankcija u narednim evropskim utakmicama, ukoliko se ovi prekršaji ponove. Zbog toga apelujemo na sve gledaoce koji budu došli na stadion da daju podršku svom klubu, da pored fer i sportskog navijanja uz poštovanje svih kovid-19 mera, bez obzira na konačan ishod utakmice, za koji svi verujemo da će biti pozitivan, ni u kom slučaju ne preskačite ogradu i ne ulazite na teren – piše u saopštenju kluba.

Pročitajte još

Čelnici Partizana ističu da ne sme da se dogodi nijedan incident koji bi ugrozio bezbednost svih učesnika večerašnjeg spektakla.

– Bezbednost svih aktera utakmice se ni na koji način ne sme dovesti u pitanje, te bi eventualno utrčavanje publike na teren, čak i u slučaju pobede FK Partizan, od strane UEFA delegata bilo evidentirano i protumačeno krajnje negativno, a klub u tom slučaju može očekivati i oštrije sankcije nego što je igranje narednih utakmica bez prisustva publike. Stoga, molimo Vas da zajedničkim snagama poguramo večeras „Parni valjak“ do pobede i svu energiju usmerimo na navijanje i ljubav prema voljenom klubu – poručuju iz Partizana.

Tim povodom oglasio se i fudbaler Partizana Ivan Obradović, koji moli navijače da u sportskoj atmosferi bodre svoje ljubimce.

– Zna se koliko su navijači bitni. Opet se vratila euforija i emocija kod mene kao pre mnogo godina kada sam odlazio iz kluba, kada je bio krcat stadion. Očekujem da svi budu pozitivni, da nas guraju do kraja, šta god se dešavalo na terenu, i da zajedno prođemo – istakao je Obradović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike