Biseri dijaspore spremni za Piksija! Trio Jan Karlo Simić-Aleksandar Pavlović- Mateja Milovanović za lepu budućnost Srbije

29.07.2023

15:26

1

Autor: D. P.

Možda im se pridruži i Bajčetić

Biseri dijaspore spremni za Piksija! Trio Jan Karlo Simić-Aleksandar Pavlović- Mateja Milovanović za lepu budućnost Srbije
Copyright Profimedia

Srpska fudbalska dijaspora dugo nije bila tako plodonosna kao u godištima 2004. i 2005.

Znalo se da "preko" igraju supertalentovana srpska deca, ali za razliku od nekih prethodnih generacija čiji su se najbolji izdanci sušili pre pravog igračkog cvetanja, ovi imaju dobre izglede da izguraju svoje fudbalske priče do kraja.

Ovo leto je lansiralo trojicu igrača i što je najvažnije, nijedan nije iznenađenje za Fudbalski savez Srbije kao nekih prethodnih godina u drugim situacijama.

Dakle, na Terazijama odlično znaju ko je Jan-Karlo Simić iz Štugarta koji igra za ekipu Milana.

Zna se za Mateju Milovanovića iz Ajaksa, kao i za Aleksandra Pavlovića iz Bajerna.

Aleksanadar Pavlović iz Bajerna

Poslednji od pobrojanih trenutno igra za bavarskog giganta na turneji po Japanu i tamo je bio pod budnim okom Piksijevog pomoćnika Kacuhita Kinošija, koji će sve ispričati selektoru što je mogao da primeti kod Pavlovića.

 

 

Aleksandar je 2004. godište, igra na mestu zadnjeg veznog. Danas je odigrao 45 minuta protiv Serezo Osake (1:0) i za drugi nastup sa profesionalcima zaslužio sve pohvale.

Pavlović se prilikom izjašnjavanja opredelio za igranje u reprezentaciji Srbije, a rođen je i odrastao u Minhenu.

Jan-Karlo Simić iz Milana

Jan-Karlo Simić je dete Štutgarta, koje trenutno igra u Milanom .

Sa "rosonerima" je upravo na turneji po SAD i već je skrenuo pažnju odličnom partijom protiv Real Madrida.

 

 

On je 2005. godište i već je igrao za U16, U17, U18 Srbiju, čak bio i njen kapiten.

Može da pokrije sve četiri pozicije u odbrani, jer je dovoljno brz za beka i ima solidnu visinu (186 cm) da bi igrao štopera.

Mateja Milovanović iz Ajaksa

Ajaks se obnavlja! Nakon što je otišao Dušan Tadić, kamen temeljac velikih uspeha "kopljanika" u poslednjih pet godina, traži se njegov naslednik.

Milovanović nije ta pozicije desetke. On igra štopera, zajedničke osobine sa Tadićem su mu jača leva noga i liderstvo, ali bilo bi preterano očekivati da golobradi dečak zauzme ulogu stožera ekipe.

Za to je još rano i sasvim je dovoljno što sa 19 godina počinje pripremne utakmice kao prva opcija na mestu levog štopera. Milovanović je već igrao za Srbiju na četiri prijateljske utakmice.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike