Kakav je to bio majstor fudbala! Detalj koji je podsetio na slavne dane asa Partizana (FOTO)

26.08.2021

16:30 >> 16:44

0

Dragan Ćirić na slici sa majstorima u dresu Barselone i Lujom van Galom

Kakav je to bio majstor fudbala! Detalj koji je podsetio na slavne dane asa Partizana (FOTO)
Copyright Dragan Ćirić/MN Press

Kakva slika!!! Navijači Partizana na društvenim mrežama često objavljuju zaboravljene fotke fudbalera koji su nosili crno-beli dres, a današnja objava jednog od njih pobedila sigurno na izboru za “fotku dana”.

Glavni junak fotografije je Dragan Ćirić, bivši fudbaler Partizana, odrastao igrački u Humskoj, kapiten i jedan od najvećih talenata koji je izašao iz tog fudbalskog inkubatora.

Na slici fudbalera Barselone, čuvene generacije koju je oformio Holanđanin Luj van Gal, Ćirić stoji u gornjem redu pored legenranog Brazilca Rivalda. U istom redu nalazi se desni bek holandske reprezentacije, Ajaksa i Milana Mihael Rajzinger, dok dole prvi s leva čuče španski bek Serhi Barhuan, holandsko lkrilo Budevajn Zenden, Figo, tada mladi Ćavi Ernandez, Brazilac Anderson…

Ćirić je došao 1997. godine u Barselonu iz Partizana. Zajedno s njim klub su pojačali Holanđani Vinston Bogarde, Mihael Rajzinger, golman Rud Hesp, dok su špic pojačali Soni Anderson, Krištof Dugari i Rivaldo.

Prve sezone Ćirić je nagovestio sjajnu karijeru i bio je veoma zapažen član šampionskog tima. Sledeće sezone Barsa je ponovila uspeh, jer ponovo titula došla na Nou Kamp, ali srpski as je imao simboličnu ulogu.

Posle dve godine preselio se u atinski AEK, da bi se nakon jedne sezone u Grčkoj vratio u Španiju, u redove Valjadolida. Za Partizan je ponovo zaigrao 2004. godine.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike