Voša veruje u pozitivan ishod, ali povrede kroje tim: Batak na mukama pred duel na Kipru

27.07.2023

07:28

0

Autor: A. S.

Prvi meč može da reši mnoga pitanja ovog duela

Voša veruje u pozitivan ishod, ali povrede kroje tim: Batak na mukama pred duel na Kipru
Radoslav Batak - Copyright MN Press

Fudbaleri Vojvodine večeras od 19 sati igraju prvi meč kvalifikacija za Ligu konferencija, a rival je iskusni APOEL sa Kipra. Vojvodina neće imati lak zadatak u drugom kolu, naročito što prvi duel igra u gostima, ali je Radoslav Batak pripremio ekipu za veliku borbu.

Batak je uoči utakmice izjavio da njegova ekipa mora da odigra hrabro i disciplinovano.

- Prethodnih nedelju dana dosta smo govorili o našem protivniku i svima je jasno da igramo protiv kvalitetne ekipe koja ima veliko iskustvo u kvalifikacijama u evropskim takmičenjima, u grupnoj fazi, čak i Lige šampiona, i koja ima tri-četiri puta veći budžet od nas - rekao je Batak, preneo je klub, a zatim dodao:

- Mnogo je bitna ova prva utakmica i ja sam to isticao i nekako smo kroz pripreme stalno mislili na APOEL i ovo je za nas veliki izazov i šansa.

Uloga favorita je na strani domaćina, ali Batak veruje da njegovi igrači mogu do pozitivnog ishoda.

- Uz sve te njihove karakteristike, ja verujem u naš tim i naš kvalitet. Neće nam biti lako, ali treba da budemo hrabri i disciplinovani i da se ne uplašimo protivnika i verujem da u prvih 20-25 minuta moramo da budemo iznad svog nivoa. Važno je da na tom početku budemo koncentrisani i fokusirani jer to može da odredi dalji razvoj. Čekaju nas i teški vremenski uslovi, tako da moramo da budemo na maksimalnom nivou kako bismo odgovorili svim tim izazovima.

Nažalost, kadrovska situacija u timu Stare dame nije sjajna, Filip Malbašić i Asmir Kajević nisu u protokolu za ovaj susret, a nije spreman ni Stefan Vukić, dok problema sa povredom ima i Andrija Radulović.

Fudbaler Vojvodine Nikola Čumić poručio je da veruje u pozitivan ishod.

- Spremali smo se dugo za ovaj meč više od mesec dana, imali smo dovoljno vremena da analiziramo i skautiramo ekipu APOEL-a. Svesni smo da se radi o kvalitetnoj ekipi koja poseduje izuzetne individualce. Poštujemo našeg rivala, ali mi s nestrpljenjem očekujemo ovaj meč i želimo da se pokažemo u što boljem svetlu - rekao je on i dodao:

- Ovo je prvo poluvreme, mi želimo da ostvarimo pozitivan rezultat i da pred našim navijačima obezbedimo plasman u naredno kolo. Verujemo u to što radimo i verujemo da ćemo uspeti u tome - zaključio je Čumić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike