Stanković preponosan: Obožavam Crvenu zvezdu, voleo bih Lacio u grupi

26.08.2021

21:04 >> 21:57

0

Trener crveno-belih pun emocija posle meča

Stanković preponosan: Obožavam Crvenu zvezdu, voleo bih Lacio u grupi
Copyright Dejan Stanković, FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je pobedila i u Rumuniji i savlada Kluž sa 6:1 ukupno i tako ponovo izborila grupnu fazu Lige Evrope. Dejan Stanković je sažeo meč rečima “čvrsto, ali korektno”.

– Bila je fer-plej borba dva dobra tima. Teren je uvek merilo. Hvala na lepom prijemu, bilo je čvrsto, ali korektno – rekao je Stanković.

Trener Kluža Marijus Šumudika na meti je rumunskih novinara, koji su pitali i trenera Zvezde da li je i njemu bila ugroižena pozicija.

– Ja nijednog trenutka nisam bio blizu ostavke, ne znam šta se dešavalo u Klužu. Koliko znam, klub nije želeo da me smeni. Iz poštovanja prema kolegi ne bih dao sebi za pravo da bilo šta izgovorim.

Dobra igra, dve pobede u plej-ofu, prolaz u grupnu fazu – šta je najviše obradovalo Stankovića?

– Ceo paket me je obradovao. Iza nas je 14 utakmica u nešto više od mesec dana. Neću da budem papagaj, ali Zvezda igra peti put zaredom grupnu fazu u Evropi. Zadovoljan sam pristupom, razmišljamo da donesemo pobedu. Mogli smo da primimo gol iz penala, tvrda i dobra utakmica. Hvala navijačima koji su prevalili toliko kilometara da se osećamo kao kod kuće.

U prvom timu su se našli i Aleksandar Dragović i Miloš Degenek, koji su imali problema sa povredama.

– Iznenadili su me Drago i Degenek, kapa dole. Imali su ozbiljne probleme a izdržali su skoro 90 minuta. Imamo još jednu utakmicu, pa nas čeka letnja pauza posle ove letnje lige. Da li je nešto realno ili ne to je za diskusiju.

Novinari su primetili da je Stanković nasmejan posle dugo vremena.

– Osmeh je najbitniji, energija, pozitivna. Imam još mnogo toga da dam. Volim igrače, moj stručni štab, svi ćute i rade. Osmeh je mnogo bitan.

Kluž je večeras bio pod velikim pritiskom.

Rumunski tim je i večeras bio pod ogormnim pritiskom.

– Kluž je prolazio kroz pritisak, kao mi u Beogradu. Mi smo u Beogradu imali nadrealan pritisak. Mnogo toga nerealno i nezasluženog. Kluž je dobra ekipa, postižu sjajne rezultate. Ovo je velika, dupla pobeda, preponosan sam. Zagarantovano nam je šest utakmica, bilo ko da dođe. A, to je najvažnije. Voleo bih Lacio, da se vratim u Rim, bilo bi lepo. Nemojte samo da ispadne nešto drugo od ovog odgovora.

Opet je usledilo pitanje o tome da li je ovo Zvezdina realnost.

– Ostvario sam realan cilj, to je plasman u Ligu Evrope. Tu bih stavio tačku.

Ponovo se potegla priča o njegovom odlasku i glasinama da odlazi iz kluba. Na to je samo kratko rekao:

– Jedino mesto gde želim da budem je Crvena zvezda. Nisam hteo da odem.

On se tokom slavlja sa navijačima popeo na ogradu pored terena.

– Ponele su me emocije posle svega kroz šta prolazimo. Popeo sam se… Obožavam Crvenu zvezdu, proslavio sam sa igračima i navijačima.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike