FSS radio po pravilima, nastavićemo obračun sa režiserima nameštanja! Potpredsednik FSS posle odluke o Kolubari!

21.07.2023

11:20

0

Autor: 24sedam

Nedimović se oglasio posle odluke o statusu FK Kolubara

FSS radio po pravilima, nastavićemo obračun sa režiserima nameštanja! Potpredsednik FSS posle odluke o Kolubari!
Branislav Nedimović - Copyright MN Press

Povodom novonastale situacije vezane za Kolubaru, odnosno opstanka u Superligi, oglasio se i potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović.

Podsetimo, Sportski sud u Lozani potvrdio je da je Kolubara učestvovala u nameštanju utakmica, ali joj je umesto devet oduzeto šest bodova.

- Komisije Fudbalskog saveza Srbije ispoštovale su procedure i izrekle meru po pravu i pravdi. Potvrđen je član 83 Disciplinskog pravilnika i sve do sada odluke izrečene po njemu. Posle odluke Suda iz Lozane, mogu da obećam, nastavićemo obračun sa režiserima i akterima nameštenih utakmica. Bez kompromisa - rekao je Nedimović, preneo je Tanjug.

Prema njegovim rečima, činjenica da Lazarevčani ostaju u superligaškom društvu je plod kvalifikacije da je nameštena utakmica sa Spartakom, ne i protiv Mladosti GAT.

Pošto je za danas najavljena i sednica Izvršnog odbora FSS, Nedimović je najavio "brzu reakciju i odluku o izgledu Superlige za narednu sezonu".

- Najbitnije je da imamo čistu situaciju i u narednim koracima možemo da uđemo u obračun sa akterima nameštenih utakmica. Brzo ćemo se odrediti i prema narednoj sezoni, u roku između 48 i 72 sata - zaključio je Nedimović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike