Rikardo dočekao Partizanov plasman u Evropu, crno-beli blistaju: Ovo je timska pobeda!

27.08.2021

11:11

0

Rikardo dočekao Partizanov plasman u Evropu, crno-beli blistaju: Ovo je timska pobeda!
Copyright Partizan posle Santa Klare/FK Partizan

Sejduba Suma je opravdao poverenje Aleksandra Stanojevića i za svega pola sata do povrede pokazao je koliko je bitan za tim Partizana i kako može jednim potezom da promeni tok utakmice.

Nad njim je napravljen penal koji je Rikardo realizovao, ali način na koji je sudiju Krejga Pousona primorao da pokaže na belu tačku bilo je pravo majstorstvo. Odlično je pratio loptu Lazara Markovića i imao je jasnu predstavu o prostoru i brzini štopera Santa Klare. Uspeo je da mu uđe u putanju i da ga natera na prekršaj. Ipak, udarac u tom sudaru isterao ga je iz igre:

– Kvalifikovali smo se, svi smo srećni! Što se tiče moje povrede, znaću u narednim danima koliko je ozbiljna i videćemo kako ću se osećati. Osetio sam bol prilikom sprinta i znao sam da ne mogu da odigram celu utakmicu. Hteo sam da izađem iz igre da bi umesto mene ušao nov, svežiji igrač i pomogao timu. Srećan sam što smo prošli – rekao je Suma.

Njegov saigrač, Rikardo Gomeš, strelac prvog pogotka, sa jednakim oduševljenjem podelio je svoje utiske:

– Polovinu zasluga za ovu pobedu zaslužuje tim, a drugu polovinu navijači. Podrška koju nam daju je neverovatna, stalno nas guraju napred! Danas smo pokazali šta je Partizan – kaže Gomeš i dodaje:

– Prvi put kada sam igrao ovde nismo se kvalifikovali za Evropu, a sada smo uspeli. Presrećan sam zbog svega – partije koju smo pružili, rezultata koji smo ostvarili! Hvala navijačima na podršci!

Mladi Aleksandar Popović nije imao previše posla, ali je kod odbrane “slobodnjaka” Linkolna još jednom pokazao da na golu stasava .

– Hvala svim navijačima! Uspeli smo da se plasiramo, trudili smo se, dali svoj maksimum. Hvala svima na podršci! – rekao je Popović i osvrnuo se na partiju koju su pružili njegovi saigrači, a koja se umnogome razlikovala od one u Ponta Delgadi:

– Nismo imali izbora, morali smo da napadnemo. Tamo smo u prvom poluvremenu ušli malo lošije, ali sve se vratilo ovde – imali smo rezultat, dobro smo odigrali. Svaka čast svim igračima, i na odbrani i na napadu, ovo je timska pobeda!

Partizan već u nedelju igra sledeći meč u okviru domaćeg prvenstva protiv ekipe Radničkog iz Niša.

– Idemo dalje, nema stajanja! Kod nas je uvek napeto, imamo utakmicu u nedelju i već o tome razmišljamo – poručuje Popović.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike