Piksi otkrio zašto fudbaleri Zvezde i Partizana ne igraju za Srbiju, naravno da bih voleo, ali ne da UEFA

27.08.2021

11:27

0

Autor: Milan Nastić

Problem je što nastupaju za druge reprezentacije

Piksi otkrio zašto fudbaleri Zvezde i Partizana ne igraju za Srbiju, naravno da bih voleo, ali ne da UEFA
Copyright MN Press

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi zadovoljan je što će Crvena zvezda i Partizan nastaviti takmičenje u Evropi.

Oduševljen sam plasmanom Zvezde i Partzana. To je strahovito dobar rezultat, kako za njih, tako i za srpski fudbal, stalno govorimo o tom famoznom 15. mestu koje nam donosi dva tima u LŠ, na dobrom smo putu. Sinoć su pokazali da su apsolutno zasluženo ušli u Evropu i to može samo da nas raduje – kazao je Stojković.

Selektor Orlova osvrnuo se i na to što na spisku za predstojeće kvalifikacione utakmice nema igrača dva naša najpopularnija kluba.

Pročitajte još

– Meni se dosta igrača sviđa i iz Zvezde i Partizana. I njihov kvalitet i njihova forma, ali ti igrači koji se meni sviđaju ne mogu da igraju za Srbiju. Pričali smo sa UEFA, probali, ali oni igraju za neke druge reprezentacije. U poređenju sa drugom grupom, ova koja se našla na spisku, onda je jasno svima u čiju korist to ide. Daleko od toga da ne respektujem sve te igrače, ali imamo veliki kvalitet.

Piksi je pohvalio dosadašnji deo Suprelige, napominjući da je sve kako treba u dosadašnjem delu prvenstva.

– Mnogo lepih stvari se dešava u srpskom fudbalu i domaće prvenstvo nas raduje, sve u Savezu. Prvih šest kola je odigrano u fenomenalnoj atmosferi, bez negativnih komentara, gledam mnogo utakmica i raduju mešta govore treneri. Podignut je nivo, na dobrom smo putu da ne crvenimo, ne smemo da skrenemo sa njega. Mislim da je završena priča o sumnjivim rezultatima. Rekli smo da je ovo poslednji trenutak da napravimo prevrat u srpskom fudbalu, krenuće izgradnja Nacionalnog stadiona, plus Zvezda i Partizan. Sve je to dobro za srpski fudbal – zaključio je selektor Orlova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike