Dušan je sjajan igrač, mora da oseti da je centar Juventusa! Kovačević savetuje Vlahovića - Ostao bih da sam na njegovom mestu

18.07.2023

12:37

0

Autor: A. S.

Bivši fudbaler ne dovodi u pitanje budućnost srpskog napadača

Dušan je sjajan igrač, mora da oseti da je centar Juventusa! Kovačević savetuje Vlahovića - Ostao bih da sam na njegovom mestu
Dušan Vlahović - Copyright Profimedia/Isabella Bonotto/Anadolu Agency

Dušan Vlahović je tema i ovog prelaznog roka. Juventus, nakon izostanka plasmana u Ligu šampiona i čitave sage sa oduzimanjem bodova u Italiji, nalazi se u brojnim problemima, među kojima su i finansijski, a izlaz pronalaze u prodaji srpskog napadača.

Nije stigao u proteklih godinu i po dana da se dokaže i pokaže koliko može, povrede su dodatno komplikovale situaciju, a navijači sve manje imaju vere da će ponoviti partije kao iz Fiorentine.

Bilo je utakmica u tom periodu koje je rešio i nagovestio šta može doneti klubu, ali brojni problemi u kojima se Juventus nalazi, navodi čelnike na razmišljanje o prodaji i saradnji sa Romeluom Lukakuom. Belgijanac jeste jeftiniji i iskusniji, ali, ako pitate nekadašnjen napadača Stare dame, Darka Kovačevića, on bi Vlahoviću dao još jednu šansu da se dokaže.

- Uvek sam govorio da je Vlahović sjajan igrač, ima samo 23 godine i voleo bih da ostane u Juventusu posle teške sezone, kod njega se vidi dosta prostora za napredak. Da sam na mestu Vlahovića, zadržao bih se u Torinu - savetovao je Kovačević Vlahovića u razgovoru za Gazetu delo sport.

Jasno je i Kovačeviću šta nosi dres Juventusa, kakva su očekivanja i kroz šta je prošao Vlahović.

Žal zbog Sergeja koji je umesto Juvea izabrao Al Hilal

- Žao mi je, hteo sam i njega da vidim u dresu Juventusa. Mada, mora se reći da je sa 28 godina bilo teško odbiti takvu ponudu - dodao je Kovačević

- Sve kroz šta je prošao je određena posledica povrede prepona, koja se odrazila na menji broj golova. Ne zaboravimo da je na Svetskom prvenstvu igrao rovit, oporavak od takvog problema nikada nije lak i pre svega potrebno je vreme da se vrati maksimalno. Nadam se da će Dušan dobro početi ovu sezonu. Kao bivši igrač Juventusa, želim da ga vidim kao protagonistu.

Prethodnih dana se u javnosti pojavljivala informacija da bi čelnici Juventusa doveli Lukakua kao zamenu za srpskog napadača.

- Može biti. Lukaku je odličan napadač, ima kvalitet da igra u odličnom timu kao što je Juventusov, ali između njih dvojice biram Vlahovića, jer ima još mnogo da dokaže i mnogo više motiva od Romelua. Nije samo pitanje godina. Zamislite samo jednu stvar: ako su veliki klubovi Španije, potom PSŽ i minhenski Bajern zainteresovani za Dušana, valjda ima razlog što je tako. Zar ne? - upitao je Kovačević i dotakao se ko bi se bolje uklopio u sistem Stare dame, Srbin ili Belgijanac:

- Veoma teško pitanje. Još mi je pred očima Vlahovića koji je postigao dosta golova u Fiorentini, tako da mora da se dovede u poziciju da bi igrao dobro. Dušan mora da oseti da je centar Juventusovog projekta, sa malo poverenja drugih, takođe je teško raditi.

Bonus video

Košarkaški savez Srbije

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike