Džaji ukazana velika čast u Francuskoj: Tradicija i ljubav navijača čine ovaj klub posebnim

27.08.2021

17:21 >> 19:30

0

Autor: Adam Štulić

Legenda Zvezde došao na Korziku u poseti Bastiji

Džaji ukazana velika čast u Francuskoj: Tradicija i ljubav navijača čine ovaj klub posebnim
Copyright MN Press

Jedan od najvećih fudbalera 20. veka i zvanično najbolji srpski igrač svih vremena Dragan Džajić se ne zaboravlja tek tako. Legendarno krilo, kasnije i predsednik Crvene zvezde jedine dve inostrane sezone u karijeri proveo je u dresu francuske Bastije, koju je u periodu od 1975. do 1977. godine vodio do najvećih visina u klupskoj istoriji.

Iako je prošlo skoro 50 godina od kako je Džaja nosio dres francuskog kluba, njegov 21 gol u sezoni 1976/77, koji su današnjeg drugoligaša doveli do istorijskog trećeg mesta u Ligi 1 i kvalifikacija za Kup UEFA, ostali su duboko urezani u sećanje svih kojima je plava boja pri srcu i koji će u subotu imati priliku da još jednom pozdrave srpskog asa.

Naime, rukovodstvo kluba odlučilo je da se još jednom oduži Džajiću za sve što je na 66 utakmica dao Bastiji, pa je jednom od najboljih fudbalera sveta ikada organizovao dolazak na utakmicu protiv Avra, na kojoj će Džaja izvesti, simbolično, početni udarac.

MN Press

Bastija nije krila oduševljenje što takvu legendu imaju u svojoj istoriji, pa je navijačima kluba, uoči početka meča, ispred stadiona, organizovala i dobijanje autograma od fudbalskog virtuoza, koji je, takođe, veoma počastvovan pažnjom koju su mu Francuzi priredili.

Ekskluzivno za 24sedam Džajić je preneo svoje impresije sa Korzike:

– Odavno imam poziv mog bivšeg kluba da dođem i posetim ga, ali obavezu su mi tek sada dozvolile da to uradim. Bastija se polako oporavlja, vratili su se u Drugu ligu i ovde svi veruju da bi mogli još jedan korak da naprave. Znate, nije to nešto veliki klub, ali ga ogromnim čini tradicija i ljubav njegovih navijača – priča Džajić.

Dolazak Zvezdine legende na ovo mediteransko ostrvo biće prilika za okupljanje generacije koja je zajedno igrala u francuskoj Prvoj ligi.

– Volim Korziku i zbog mojih prijatelja koje sam stekao igrajući ovde pre, eto, 45 godina. Mnogo vremena je prošlo, ali zdržali smo kontakt. Uveče posle meča je to naše okupljanje, dolaze svi saigrači, pa ćemo se sigurno podsetiti nekih uspomena.

MN Press

Džajić nije propustio današnji žreb Lige Evrope koji je njegovoj Zvezdi doneo Bragu, Ludogorec i Mitjiland za rivale u grupnoj fazi takmičenja.

– Protivnici nisu atraktivni, to je tačno, ali mislim da će zbog toga biti veoma teško da se dođe do prolećne faze. Svi vide svoju šansu i mislim da su timovi izjednačeni – zaključio je Džajić.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike