Anćeloti optužen za utaju poreza! Istraga je završena – već se zna epilog suđenja!

11.07.2023

23:37

0

Autor: A. Š.

Legendarni strateg smatra se krivim za utaju poreza neprijavljivanjem zarade od prava na imidž posle njegove prve sezone u Realu

Anćeloti optužen za utaju poreza! Istraga je završena – već se zna epilog suđenja!
Karlo Anćeloti - Copyright Profimedia

Poreska uprava u Španiji pronašla je novu „žtrvu“ među fudbalskim zvezdama koje su optužne za utaju poreza. Ipak, ovoga puta ne radi se o nekom igraču, već o treneru i to ne bilo kom, već jednom od najboljih na svetu – Karlu Anćelotiju.

„El Mundo“ saznaje, a „Marka“ prenosi da se italijanskom strategu stavlja na teret „skrivanje“ oko 400.000 evra zarađenih od prava na imidž 2014. godine.

Radi se o periodu iz Anćelotijevog prvog mandata u Real Madridu, a španski mediji dodaju da je istraga protiv Don Karla završena, te da se legendarni strateg smatra krivim za utaju poreza neprijavljivanjem zarade od prava na imidž posle njegove prve sezone u Realu.

Zanimljivo, Anćeloti je bio pod istragom zbog još jednog prekršaja koji je prijavila poreska inspekcija, međutim španski sud ju je odbacio kao neosnovanu uz oštre zamerke poreskim organima.

Na kraju „El Mundo“ podseća da je Anćeloti u istražnom postupku priznao krivicu, navodeći da su ga tadašnji finansijski savetnici loše savetovali, pa će suđenje, koje će se održati uskoro, završiti sporazumom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike