Brazil je plakao na današnji dan! Nemačka ih je pregazila na Mundijalu (VIDEO)

08.07.2023

08:53

0

Autor: D. N.

Već u 29. minutu je bilo 5:0 za "Elf" za koji je nastupao i suprug Ane Ivanović, Bastijan Švajnštajger

Brazil je plakao na današnji dan! Nemačka ih je pregazila na Mundijalu (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube/FIFA

Na današnji dan, na Mundijalu viđena je jedna od najvećih pobeda ili "potopa", zavisi sa koje strane gledate. U polufinalu svetskog prvenstva domaćin Brazil je u Belo Horizonteu doživeo pravi debakl. Fudbalska reprezentacija Nemačke ih je deklasirala sa čak 7:1 i ušla u finale, a kasnije postala i prvak sveta.

Iako je "Selesao" u ovaj duel ušao bez povređenog Nejmara i suspendovanog Tijaga Silve, niko se nije nadao ovakvom ishodu. Već u 29. minutu bilo je 5:0 za "Elf", zahvaljujući golovima Tomasa Milera, Miroslava Klosea, Tonija Krosa (dva) i Samija Kedire. Čak četiri su data za šest minuta, od 23. do 29. Andre Širle je u drugom poluvremenu samo produžio agoniju Brazilaca, sa još dva gola.

Gol da se umanji bruka dao je Oskar u samoj završnici.

Ovaj meč će ostati upamćen po nekoliko detalja, odnosno rekorda. Brazil je poražen posle 62 utakmice u takmičarskim utakmicama, kao domaćin. Takođe su "uspeli" da izjednače negativan rekord, pošto su u još jednom međnarodnom meču izgubili sa šest golova razlike. Urugvajci su ih 1920. godine pobedili sa 6:0. Isto tako, to im je bio najveći poraz na Mundijalima, pošto su ih pre toga Francuzi na Mundijalu 1998. godine pobedili sa 3:0.

Naravno, ovaj poraz je okarakterisan kao nacionalna sramota i poniženje.

I da sve bude gore, u borbi za treće mesto bolja je bila Holandija, tako da su se obrukali pred svojim navijačima, iako su u svojim redovima imali i Danija Alveša, Hulka, Maikona, Davida Luiza...

Deo nemačkog tima bio je i Bastijan Švajnštajger sadašnji suprug Ane Ivanović.

Pogledajte i prisetite se najvažnijih detalja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike