Da li je dolazak u Inter najveći transfer u karijeri Aleksandra Kolarova?

16.09.2020

14:18 >> 11:04

0

Autor: 24sedam

Da li je dolazak u Inter najveći transfer u karijeri Aleksandra Kolarova?
Copyright MN Press

Pričalo se o dolasku u Crvenu zvezdu da bi ispunio dečački san u smiraj karijere, međutim, Aleksandar Kolarov još ne planira da “spusti loptu”.

Iako uskoro, 10. novembra, puni 35 godina, kapiten reprezentacije Srbije i dalje je željan velikih izazova, a to potvrđuje njegov najnoviji transfer.

Iskusni defanzivac je iz Rome prešao u Inter za 1.500.000 evra, uz potencijalnih 500.000 kroz bonuse, a godišnje će zarađivati 3.000.000 evra. Sve to ne ukazuje na “bombastičan” transfer, međutim, kada se gleda ime kluba – ovo je bez dileme najveći transfer u karijeri Aleksandra Kolarova, koji je počeo u Čukaričkom, igrao za OFK Beograd, Lacio, Mančester siti i Romu, a sada je u redovima trostrukog evropskog prvaka.

Slažete li se?

“Nikada ne možete da se naviknete na rat, ali na sirene možete. To je bar slučaj kada se rado o Aleksandru Kolarovu i njegovim drugovima. Imali su 14 godina kada je njihov život u Beogradu bio drugačiji nego kod ostalih vršnjaka. Bile su tu i sirene za vazdušnu opasnost. Zatvorene škole. Dani provođeni igranjem fudbala na ulicama, dok ne krene zavijanje sirena. To se u jednom trenutku promenilo. Ovi momci su igrali fudbal i noću, kada su se one uveliko čule. Strast i opsesija, na pozitivan način”, naveli su u Interu u vesti o predstavljanju srpskog defanzivca i dodali:

“On je, jednostavno, Kolarov – zaljubljenik u fudbal, svestan svojih mogućnosti, ali i sa željom, čak i kao 35-godišnjak, da dopuni svoju priču novim stranicama. Priču u kojoj je postao i kapiten Srbije, na šta je posebno ponosan. To je Aleksandar Kolarov – ne samo oni slobodnjaci, koje svi znaju. On je i novi Interista”.

 

Kolarov se i ranije dovodio u vezu sa Interom, međutim, tek sada je došlo do saradnje. Svoj dolazak uporedio je sa putem Siniše Mihajlovića.

-Tačno je da sam nekoliko puta ranije bio blizu prelaska u Inter i najzad sam stigao. Bio je ovo lagan izbor za mene, nisam razmišljao dva puta kada su me pozvali. Kada sam bio mali, idol mi je bio Siniša Mihajlović, jer je igrao u Crvenoj zvezdi. Moja sudbina u velikoj meri prati njegovu i možda ću kao Siniša, ko zna, završiti karijeru u Interu. Što se tiče predstojeće sezone, nadam se da ćemo osvojiti neki od pehara – istakao je iskusni fudbaler, koji je tokom karijere osvojio Kup i Superkup Italije sa Laciom, a Premijer ligu dva puta, FA kup, Liga kup (dva puta) i Superkup Engleske sa Mančester sitijem.

Planiraju u Milanu da ozbiljno osveže igrački kadar Antoniju Konteu i predstojeće sezone pokušaju da svrgnu Juventus sa trona italijanskog fudbala. Minule sezone su dugo bili konkurentni, ali im je ponestalo daha, pa su završili na drugom mestu.

Prvu takmičarsku utakmicu u novom ciklusu Serije A, plavo-crni igraće 26. septembra protiv Fiorentine na svom stadionu. Verovatno sa Aleksandrom Kolarovom u timu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike