Terzić blista od zadovoljstva: Privodimo kraju nikad uspešniji prelazni rok!

19.06.2023

12:00

0

Autor: D. N.

Crveno-beli "upalili motore" za sezonu pred nama, Barak okupio fudbalere, direktor pričao o planovima

Terzić blista od zadovoljstva: Privodimo kraju nikad uspešniji prelazni rok!
Copyright MN Press

Okupljanju fudbalera Crvene zvezde na početku priprema za sezonu pred nama prisustvovali su i čelnici prvaka Srbije, između ostalih i generalni direktor Zvezdan Terzić.

Visoki funkcioner crveno-belih je tom prilikom i razgovarao sa novinarima.

- Ambicije su nam kao i svake godine velike. Znamo šta su nam ciljevi - da ostavimo najbolji utisak u Ligi šampiona. Danas sam rekao da smo ranijih godina očekivali žreb kvalifikacija, a danas čekamo početak Lige šampiona. Nadam se da saradnja sa Baharom biti uspešna i da će zadovoljiti zahteve velikog kluba. Mi smo znali da će ovo biti nova era kluba. Bićemo jači, brži i mlađi, sa mnogo više energije, Ne bih konkretno govorio o imenima, ali sve ono što ste pisali ovh dana bili ste u pravu. Privodimo kraju - rekao je Terzić i dodao:

- Stamenića smo doveli, potpisali smo Olajinku, juče smo potpisali sa golmanom, zadnjim veznim i dvojicom špiceva. Ne bih govorio o imenima dok ne bude zvanična promocija. Imaćemo 6-7 novih igrača u prvih 11 Zvezde. Nadam se da će u četvrtak u autobusu ka Zlatiboru biti kompletan tim. Nikad raniji i uspešniji prelazni rok.

Direktor je objasnio i prisustvo mladog Jovana Šljivića na spisku:

- On je naše najtalentovanije dete, bićete svi iznenađeni njegovim mogućnostima. Očekujem da nam bude najveće pojačanje.

Zvezda nije uspela da dovede mladog Ratkova iz TSC:

- Želeli smo Ratkova, pripremili smo bili 2.000.000 evra za obeštećenje TSC, ali nije bilo dovoljno i nismo mogli da pariramo ponudi Salcburga. Čestitam TSC, mislim da će i Ratkov biti veliki igrač, mada bismo morali da ga čekamo da smo ga doveli - ubeđen je Terzić.

Situacija sa Borjanom:

- Mi smo potpisali četvorogodišnji ugovor, kao dokaz da smo imali dugoročne planove sa njim, ali to su pravila profesionalnog fudbala. Došao je novi trener, rekao je da želi golmana drugačijeg profila, mi smo kao ozbiljan klub uslušili njegovu želju. Borjanu su vrata kluba uvek otvorena. Ja sam devet godina u Zvezdi i već smo emotivno vezani za neke igrače. Mislim da je možda i bilo vreme da dođe neko sa strane i da donese novi stav o igračima.

Eraković je bliži ostanku:

- Eraković ima ponude, ali on je trenutno bliži ostanku nego odlasku. Što se tiče Dragovića, stav trenera je da je on potreban klubu.

Pričalo se i o Dragoviću.

- Pričao sam sa Dragovićem i zajednički stav UO i menadžmenta kluba, kao i stručnog štaba je da nam je on neophodan, da je lider u svlačionici i da treba da ostane po svaku cenu. Videćemo da li će biti novi kapiten, treba još da razgovaramo unutar kluba o tome.

Osvrnuo se i na dosadašnju saradnju sa Izraelom.

- Sve u životu je dogovor i razgovor, a nema trenera u svetu koji izričito napravi listu želja i donese u klub, međutim, razgovaramo. Imamo cilj, a to je što bolja Zvezda. Normalni smo ljudi, u ovih mesec dana, Bahar je pokazao visok nivo saradnje, a mi spremnost na to. Kao što rekoh, danas mi je devet godina u klubu, i posle dužeg perioda postanete nerealni za neke igrače, subjektivni, gledati ih emotivno, tako da nije loše što je sada tu neko sa strane ko će to da vidi drugačijim očima.

Siguran sam da će njegov dolazak, kao i sagledavanje ekipe i pojedinaca doneti kvalitet Zvezdi. Takođe, nikada ranije nismo priveli prelazni rok kraju. Danas je 19. jun, početak priprema, a mi smo 90 posto tima kompletirali. Pripremni period, treninzi i izuzetno kvalitetne prijateljske utakmice koje nas čekaju će pokazati na koga Bahar najozbiljnije računa i u skladu s tim ćemo voditi politiku oko prelaznog roka.

Mnogo igrača se vratilo sa pozajmica...

- Imamo 12, 13 igrača koji su produkti naše Omladinske škole i koji su se kalili kroz Grafičar i Superligu. Tu su, možda ih mi ne vidimo dobrim očima, možda Bahar to sagleda drugačije. Bahar će napraviti presek oko toga ko ostaje, a ko ide na nove pozajmice.

Terzić smatra da Zvezda nema konkurenciju u Superligi.

MN Press
 

- Toliko smo odmakli u svakom pogledu svima u Srbiji da ne vidim ko može da nam bude konkurencija. Nije sportski to reći, ali je realno. Sportski, organizaciono, finansijski, niko ne može da nam parira. Mi ćemo u ovoj godini prihodovati 55 miliona evra, od čega je 50 iz inostranstva. Fenomenalno smo organizovani, osposobili smo se da zarađujemo veliki novac iz inostranstva. Imamo održiv sistem i to u Srbiji niko ne može da prati. Imamo 30 miliona od Lige šampiona, pet miliona od ulaznica, pet miliona od Gazproma, pet miliona od tv prava i očekujemo 10 miliona od transfera.

Ako budemo hteli, to može da bude i više, ali prodajom najboljih igrača jedemo sopstven supstancu, a mi nismo trgovačko predužeće, nego fudbalski klub i cilj nam je da osvajamo titule. Takođe, nije nam cilj da smanjujemo rashod, nego da povećavamo prihod. Ako hoćemo da budemo ozbiljni u Ligi šampiona moramo da prihod podignemo na 80, 90 miliona. Trenutno, imamo najmanji budžet u Ligi šampiona - istakao je Terzić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike